Pierwszy samochód do 3000zł

10 Sty 2019, 21:00

Witam niedawno zdałem prawo jazdy i nadeszła pora znaleźć samochód do 3000zł. Jaki samochód do tej ceny byście mi polecili? Zależy mi by samochód był mało awaryjny i tani w utrzymaniu. Gdyby samochód sprawiał wrażenie droższego bądź młodszego niż faktycznie jest też miło widziane. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedź
wiktor313
Nowicjusz

10 Sty 2019, 21:01

Szukaj tego co masz blisko i w jak najlepszym stanie. Marka i model nie mają żadnego znaczenia
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

11 Sty 2019, 07:16

Podaj wiecej informacji,rodzaj nadwozia,jakie paliwo i skad jestes to cos sie poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Sty 2019, 09:54

Interesuje mnie każdy samochód byle nie w kombi, a jeśli chodzi o paliwo to benzyna lub benzyna + lpg. Jestem ze Strzałkowa, Wielkopolska ale tak do 100km jestem w stanie dojechać po samochód
wiktor313
Nowicjusz

11 Sty 2019, 12:52

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Sty 2019, 19:18

Znalazłem coś takiego, co o tym sądzisz?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
wiktor313
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik F20C - Honda
    Honda słynie z bardzo dobrych silników oraz słynnego systemu zmiennych faz rozrządu VTEC. Jednym z najciekawszych motorów stworzonych przez japońskiego producenta jest ten zastosowany w Hondzie S2000. Wykonana ...

11 Sty 2019, 19:37

1. Za ile go kupił skoro warto było go przywieźć i opłacić a do tego na nim zarobić sprzedając za 1900 do negocjacji? strzelam, że dostał go za darmo
2. Auto sprowadzone więc na start masz koszty rejestracji i oc,
3. Wbrew pozorom auta w takim budżecie są mocno chodliwe więc jeśli ów neon by się do czegoś nadawał to nie stałby od wiosny - patrz kwitnące chaszcze w tle
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

11 Sty 2019, 20:27

Sprawdziłem na Olx to ogłoszenie i wstawione było 7 stycznia, ale faktycznie przydałyby się aktualne zdjęcia
wiktor313
Nowicjusz

11 Sty 2019, 23:48

Wpisz sobie numer telefonu w google i zobaczysz już nieaktualne ogłoszenie z 30grudnia gdzie cena była 2100zł do tego tak jak Invi wspomniał zdjęcia ewidentnie robione na wiosnę więc sam pomyśl auto sprzedaje się od kilku miesięcy za mega okazyjną cenę i nie ma chętnych? A to ciekawe dlaczego.. :roll:
Barol
Awatar użytkownika

12 Sty 2019, 00:05

Poleciałeś z tym Chryslerem,jak taki ok to dlaczego nie kupił go choćby inny handlarz? :naughty:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

12 Sty 2019, 10:11

Siemanko, najważniejsze to stan blachy/podwozia i ogólny stan mechaniczny, postaw na prywatnego właściciela i nie wybrzydzaj.

[link do oferty na Olx wygasł] - cena do negocjacji, jeżeli historia jest prawdziwa to warto naciągnąć budżet 200/300 zł dla opon, historii i ogólnego stanu.

[link do oferty na Olx wygasł] - osoba prywatna, ze zdjęć wygląda spoko
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2008

12 Sty 2019, 13:31

Jakbym miał kupywać pierwsze auto to bym się chyba skusił na Toyote Corolla. Lub zrobiłbym tak że wybrałbym kilka aut i drogą eliminacji wybierał pierwsze auto
Exotic621
Nowicjusz

12 Sty 2019, 15:49

Exotic621 napisał(a):zrobiłbym tak że wybrałbym kilka aut i drogą eliminacji wybierał pierwsze auto

Najlepsze wyjście przy tak małym budżecie a swoją drogą Corolla warta uwagi :ok:
Barol
Awatar użytkownika