REKLAMA
Witam ponownie.
Jakiś czas temu prosiłem o poradę przy zakupie pierwszego samochodu. Póki co niestety go jeszcze nie kupiłem, aczkolwiek w międzyczasie urósł mi nieco budżet, dlatego zwracam się ponownie z prośbą o poradę.
Samochód będzie użytkowany w celu dojazdu do szkoły, na siłownię itp + weekendowo czasami także na krótkich trasach (do ok. 100km). Moje oczekiwania i plany wobec samochodu są następującę:
- cena do 6000 ewentualnie 7000 zł (jest to budżet na sam samochód)
- względna bezawaryjność i nie za duże spalanie
- segment B/C
- przebieg miesięczny ok. 500-600 km 90% po mieście
- samochód ma przeżyć ze mną parę lat (najprawdopodobniej około 5)
- obowiązkowo musi mieć klimatyzację
Póki co znalazłem coś takiego:
1. [link do oferty na Olx wygasł] - nie wiem czy diesel byłby rozsądnym wyborem przy moim użytkowaniu, aczkolwiek samochód bardzo mi się podoba wizualnie, no i wyposażenie też chyba nie najgorsze, są opony zimowe
2. [link do oferty na Olx wygasł] - tył do poprawek, są opony zimowe, klima, myślę że dałoby radę trochę zbić cenę
3. [link do oferty na Olx wygasł] - marny opis, mało zdjęć, sam nie wiem co myśleć
4. [link do oferty na Olx wygasł] - Golf w sumie jest tu przez przypadek, akurat mi wyskoczył na olx
Tu pojawia się pytanie: które z nich są warte uwagi i nie wyglądają na zmęczone życiem szroty? Chciałbym również zapytać osoby z Białegostoku czy mogłyby polecić jakiegoś mechanika, który mógłby obejrzeć auto po moich ewentualnych wstępnych oględzinach?
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.