Pierwszy samochód, pomoc, ocena

22 Maj 2019, 02:21

Witam, w niedalekiej przyszłości planuje zakup swojego pierwszego samochodu. Cena to mniej więcej 5000-6000zl, wstępnie wybrałem 1 model. Jest to Toyota auris 1 z silnikiem 1.6. Czy ten samochód byłby dobry? Czy może w tej cenie lepiej szukać czegoś innego?
Male auta pokroju VW Polo 3 odpadają.
Auto głównie do miasta, ale również kill razy w tygodniu poza miasto będzie jeździć. Dodatkowo raz lub 2 razy w miesiącu trasy 300km w 1 stronę oraz wyjazdy w przeróżne miejsca Polski.
Xiko
Nowicjusz

22 Maj 2019, 07:12

Auris do 6k? Dobrze widzę? To po jakimś grubym dzwonię bo nawet anglika za tyle nie kupisz..

Skąd jesteś to coś się poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Maj 2019, 07:32

Chodziło o avensis, moja korekta na telefonie poprawia automatycznie na auris. Przepraszam za błąd
Xiko
Nowicjusz

22 Maj 2019, 16:12

Skąd jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Maj 2019, 21:25

Bydgoszcz/ Gdynia, ale nie będzie problemem aby jechać po auto do Wielkopolski ( okolice Poznań- Wągrowiec ), Trójmiasto oraz najbliższe okolice, Toruń- Bydgoszcz.
Głównie chodzi mi o to aby wiedzieć jakich marek oraz modeli warto szukać, Toyota kusi mnie swoją niezawodnością i dość ładnym wyglądem. Patrzyłęm też na renault megane z 2000 roku ( no i trochę nowsze ), ale użytkuję takie samochód o 10 lat i nie wiem czy warto ponownie kupować coś co się użytkowało, bo nie ukrywam, że wygody jazdy tam nie było.
Xiko
Nowicjusz

23 Maj 2019, 13:36

Nie mogę edytować poprzedniego postu, a więc muszę napisać odpowiedź. Czy jest/ był ktoś posiadaczem Daihatsu YRV i mógłby coś o nim powiedzieć? Czytając opinię jestem pozytywnie nastawiony.
Xiko
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Convertible - czyli model ze zdejmowanym dachem
    Coraz więcej wskazuje na to, że Lexus LC ze zdejmowanym dachem faktycznie wyjedzie na drogi. Dobre wieści w tej sprawie płyną do nas z Australii. Spodziewany debiutu Lexusa LC Convertible rozbudził również plotki na ...

23 Maj 2019, 17:03

Może coś takiego?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Barol
Awatar użytkownika

16 Cze 2019, 13:27

Cześć, było sporo wydatków, a więc nie mogłem nic szukać.
Mam propozycję kupna seata ibizy 2, silnik 1.6. Rocznik 2001. Czy to się opłaca? Cena 3500zł. Samochód zadbany, od pierwszego właściciela ( moja rodzina, wszystkie naprawy w serwisie seat'a ).
Xiko
Nowicjusz

16 Cze 2019, 13:36

Jeśli stan jest ok to jak najbardziej,sam mam taką tylko że przedlifta i co prawda trochę już do niej włożyłem ale lubię to auto i następny też będzie Seat :wink:
Barol
Awatar użytkownika