Pierwszy samochód...

05 Sie 2008, 22:24

Silniki w MAzdzie Bardzo Dobrze Sie Kręca... Nie slyszalem zeby byly z nimi jakies problemy:) ogolnie silniki Mazdy maja dobrą Opinie :)

no ale gdybym mial wybierać to wolalbym CeliCe :) jakos tak bardziej mi pod gust podpada :D

dobrze sie nia jezdzi ;p niesamowicie dobrze trzyma na zakretach :)
i jak wiadomo

Toyota to Toyota:)
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów

05 Sie 2008, 22:35

a nie chcesz Diesla?

jesli chcesz cos szybkiego i taniego to kup sobie

to :
[link do oferty na Allegro wygasł]

albo to :

albo jeszcze to :

moim zdaniem lepiej kupic Gorszego(niekoniecznie na pozór) ale w lepszym stanie :)

dobrze Ci radze :) Daruj Sobie Celinę :) bo to za drogie ...napewno znajdziesz cos dojeba****
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Sie 2008, 22:43

Jestem zdecydowany na benzyniaka bo jazda dieslem przestala sie oplacac. Poza tym nigdy nie bylem zwolennikiem "ropniakow" podobnie jak aut na gazie.
Ten Rover nawet fajny. I 1,6 - wiele bym zaoszczedzil na OC ;) . Myslalem dawniej nad Golfem III ale jest tego na ulicach cale mnostwo i to...mnie zniechecilo ;).
Luq
Początkujący

Miejscowość: woj. Lodzkie

05 Sie 2008, 22:53

rower to jest bardzo dobry samochod (czesci tanie bo to ten sam silnik co w Hondzie Civic) znakomite osiagi !!!
Taki rover potrafi poleciec 220-240 km/h !!
przy zakupie trzeba uwazac na blachy....
ale jesli znajdziesz taki model bez ognisk rdzy to mozna smiało brac:)

czy ja wiem czy sie nie opłaca??

wezmy na to Golf III 1,9 TDi (110koni)
v-max 210km/h ;]
0-100km 8-9 s
a spala tyle co maluch :)
4-6 litrow ropy :)

4-5 na trasie :)
5-6 po miescie :)

moim zdaniem ten silnik to jest najlepsze polaczenie dynamiki i ekonomi :)

chociaz wolalbym ten silnik w Ibizie :) ale to juz trzeba z 9-10 tyś
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Sie 2008, 23:02

Powiem tak sam mam prawko 3 miesiecy i zgodnie z moim ojcem doswiadczonym kierowca z ponad 30letnim stazem stwierdzilismy ze na sam poczatek nie ma sie co napalac na kupno nowego szybkiego samochodu jak sie nie umie jezdzic. To co ze wyjezdzisz 30 czy 40 godzin z instruktorem i zdasz nawet za pierwszym razem jak nie bedziesz mial odpowiedniego obycia na drodze i pewnej swiadomosci. Inaczej sie jezdzi na prawku czy na egzaminie a inaczej swoim autem. Pierwsze auto powinno byc tak naprwde do nauki a nie odrazu do szalenstwa dlatego tez ja mam 26letnia Skode 105 oczywiscie w swietnym stanie i zadbana i ucze sie jezdzic bo w razie jakiegos wypadku czy stluczki nie bedzie zal tak jak przy Celi. Oczywiscie nie mowie zebys kupowal auta tego pokroju jak moje(Chyba ze lubisz zabytki jak ja ;]) ale mysle ze cos w stylu golfa czy jakiegos punta w zupelnosci Ci powinno wystarczyc a nie powywac sie troche jak z motyka na slonce. Nie zrozum mnie zle poprostu chcialem tym postem wyrazic wlasna opinie dla poczatkujacych kierowcow i mysle ze starsi kierowcy popra rowniez moja mysl
Gaznior
Nowicjusz

Miejscowość: Wojkowice

05 Sie 2008, 23:04

A to ?? Matka mojego kumpla ma taki w kombiaku i podobno jest zadowolona. W sumie samochod fajny z tym, ze duzy co moze przelozyc sie na spalanie :( .

Wole benzynowke od diesla. Moze zaplace wiecej za benzyne ale wiem ze jak cos sie rozwali naprawa nie przekroczy wartosci samochodu ;). (Przynajmniej tak czytalem, ze naprawy w dieslach sa strasznie drogie)

Kurde BMW, Toyota, Mazda, Opel - ciezko sie na cos zdecydowac i wlasnie dlatego zalozylem temat aby sie wczesniej zdecydowac na cos konkretnego :).
Luq
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ADAM Rally R2 - ADAM w wersji rajdowej
    Opel powrócił do sportu motorowego w listopadzie 2012 roku, dzięki Modelowi ADAM "Cup". Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie to okazja do zaprezentowania kolejnego osiągnięcia firmy - nowej studyjnej wersji powstałej ...
    VII Eliminacja Wojny Północ-Południe / relacja
    W ubiegłą sobotę odbyła się największa do tej pory eliminacja cyklu Wojna Północ-Południe. Areną zmagań zawodników było katowickie Summer Cars Party, które przez 6 lat swojego istnienia urosło do rangi ...

05 Sie 2008, 23:07

Odradzam Tego Opla... Benzadziejny NA poczatek ..bo wielki i bedziesz mial problemy z prakowaniem a poza tym niby 136 koni ...ale muł jak jasna ch...a :)

kazdy ma rozne zdanie :)

ja jestem innego zdania :) bo po co kupywać jakies badziewie?? wydawać na nie kase dokladać itp....a pozniej sprzedac za 20 gr na złomie? skoro mozna kupic jeden lepszy samochod :)

ja zrobilem Twoim sposobem ;p

kupilem sobie CC 700 za 2,5 tysiaca zeby niby sie nauczyc :)
(rzeczywscie ta nauka i obycie z samochodem trwa 2-3 dni jesli masz do niego dostep) a wracajac do tematu...kupilem sobie CC za 2,5 kafla a teraz mam problem zeby go sprzedac za 1,5 kafla....wiec czy warto bylo bawic sie w te samochody do nauki ? tracic pieniadze calkiem niepotrzebnie?

Tak Wogóle :) ile tej kasy masz na to auto ?? moze cos doradze:)
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Sie 2008, 23:10

Gaznior napisał(a):Powiem tak sam mam prawko 3 miesiecy i zgodnie z moim ojcem doswiadczonym kierowca z ponad 30letnim stazem stwierdzilismy ze na sam poczatek nie ma sie co napalac na kupno nowego szybkiego samochodu jak sie nie umie jezdzic. To co ze wyjezdzisz 30 czy 40 godzin z instruktorem i zdasz nawet za pierwszym razem jak nie bedziesz mial odpowiedniego obycia na drodze i pewnej swiadomosci. Inaczej sie jezdzi na prawku czy na egzaminie a inaczej swoim autem. Pierwsze auto powinno byc tak naprwde do nauki a nie odrazu do szalenstwa dlatego tez ja mam 26letnia Skode 105 oczywiscie w swietnym stanie i zadbana i ucze sie jezdzic bo w razie jakiegos wypadku czy stluczki nie bedzie zal tak jak przy Celi. Oczywiscie nie mowie zebys kupowal auta tego pokroju jak moje(Chyba ze lubisz zabytki jak ja ;]) ale mysle ze cos w stylu golfa czy jakiegos punta w zupelnosci Ci powinno wystarczyc a nie powywac sie troche jak z motyka na slonce. Nie zrozum mnie zle poprostu chcialem tym postem wyrazic wlasna opinie dla poczatkujacych kierowcow i mysle ze starsi kierowcy popra rowniez moja mysl

Moj tata tez tak mowi i mysle, ze jest tu ziarnko prawdy. Dlatego pierwsze 2-3 miesiace bede szlifowal umiejetnosci na matizie ojca ale potem, jak juz napisalem, potrzebne mi bedzie wlasne auto na wiele lat. Dlatego zamierzam kupic cos mocniejszego...
Luq
Początkujący

05 Sie 2008, 23:16

Mam ok. 8 -9 tysi...
Luq
Początkujący

05 Sie 2008, 23:24

i jaki to ma byc samochod ??

sportowy ?
2czy5 osobowy?
opisz cos... na czym Ci zalezy w tym samochodzie
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Sie 2008, 23:34

Moze byc zarowno sportowy jak i "rodzinny" 5-osobowy . Zalezy mi na tym aby :
- byl w beznynie
- mial duza moc, bardzo dobre osiagi
- palil jak najmniej
- byl bezawaryjny i choc w miare komfortowy
Wiem, ze takie rzeczy to tylko w erze :lol: :lol: :lol: ale chcialbym cos co jest najblizsze temu "idealowi".
Luq
Początkujący

05 Sie 2008, 23:39

mam 4 typy
1 ( w calosci sportowy ) Fiat Coupe (2 osobowy) ale osiagi Znakomite..no i wyglada fajnie :)
2 Rover ten Co Ci wczesniej w linku pokazalem :)
z Osiagami nie zostaje dalej niz fiat a i potrafi rodzinny byc:)
3 AStra GSI (150 koni)
4 Golf III (150 koni)

radzilbym cos z tego wybrac a nie powiniens zalowac:)

ja bym wzial Fiata Coupe :D lans ze hoho :D a te "głupsze" dziewczyny wierzą ze to Ferrari :D
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Sie 2008, 23:48

Fiat ma znakomity wyglad ale ciezko go bedzie dostac za taka cene w dobrym stanie.
Rover spoko.
Opel Astra GSI - hm... wiele rzeczy sie nasluchalem o oplach ale astre wszyscy zachwalaja. Moze to jest rozwiazanie ? Ile moze taka spalic przy "ciezkiej" prawej stopie ?
Golfa wole nie brac gdyz 90% z nich jest w oplakanym stanie i nie nadaja sie do jezdzenia.
A co powiesz o Alfie 156 2,0 ?? Podoba mi sie z wygladu ale slyszalem, ze alfy sie strasznie psuja :/
Luq
Początkujący

05 Sie 2008, 23:55

nie no bez przesady Coupe wbrew pozorom nie jest taki drogi
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Astry i Golfa sie nie boj bo za 9 tysiecy dorwiesz cos w bardzo ladnym stanie :) Tak jak Ci pokazalem linki :) bardzo ladne i zadbane modele :)

alfy bym nie brał bo maja baaardzo slabe zawieszenie :)
oraz czesci sa bardzo drogie :)
zreszta o alfach sie mowi ze jak cos sie zacznie psuc to juz wszystko poleci :)

mowimy o alfach do 10 tys ...bo te drozsze w wiekszosc i odbiegaja od zasady :)
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Sie 2008, 00:06

Ok. Dzieki za pomoc. W razie czego jeszcze sie z Toba skontaktuje. Musze teraz to dokladnie przemyslec.
Te ktore mi sie najbardziej podobaja tj. e36 320, Celica i 323F sa raczej nie na moja kieszen wiec zostaja auta zaproponowane przez Ciebie lub ewentualnie jeszcze cos innego. Przemysle wszystko dokladnie, sprawdze wszystkie za i przeciw i sie na cos zdecyduje...
Luq
Początkujący