REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Gaznior napisał(a):Powiem tak sam mam prawko 3 miesiecy i zgodnie z moim ojcem doswiadczonym kierowca z ponad 30letnim stazem stwierdzilismy ze na sam poczatek nie ma sie co napalac na kupno nowego szybkiego samochodu jak sie nie umie jezdzic. To co ze wyjezdzisz 30 czy 40 godzin z instruktorem i zdasz nawet za pierwszym razem jak nie bedziesz mial odpowiedniego obycia na drodze i pewnej swiadomosci. Inaczej sie jezdzi na prawku czy na egzaminie a inaczej swoim autem. Pierwsze auto powinno byc tak naprwde do nauki a nie odrazu do szalenstwa dlatego tez ja mam 26letnia Skode 105 oczywiscie w swietnym stanie i zadbana i ucze sie jezdzic bo w razie jakiegos wypadku czy stluczki nie bedzie zal tak jak przy Celi. Oczywiscie nie mowie zebys kupowal auta tego pokroju jak moje(Chyba ze lubisz zabytki jak ja ;]) ale mysle ze cos w stylu golfa czy jakiegos punta w zupelnosci Ci powinno wystarczyc a nie powywac sie troche jak z motyka na slonce. Nie zrozum mnie zle poprostu chcialem tym postem wyrazic wlasna opinie dla poczatkujacych kierowcow i mysle ze starsi kierowcy popra rowniez moja mysl