Pierwszy samochod

30 Mar 2011, 19:17

Witam,
zastanawiam sie nad kupnem pierwszego samochodu w swoim zyciu rozne auta mnie interesuja np peugeot 406 sedan silnik benzynowy 2.0 audi a4 b5 sedan 1.8 wersja 180 lub 150 km nie wiem jaki samochod wybrac czy nie kupic wgl innego jest to pierwszy moj samochod zalezy mi zeby mial troche mocy pod pedalem nie chce nizszego roku niz 97 interesuje mnie samochod zarowno jak i z silnikiem benzynowym jak i z diesel tylko ze diesel w pojemnosci do 2l nie ma dobrej mocy tak mi sie wydaje jesli sie myle prosze mnie poprawic
interesuje mnie rowniez bajery bezawaryjnosc moc w miare male spalanie samochod do 15 tys jaki chcialbym kupic mam nadzieje ze mi pomoizecie rozwiazac ten broblem jakim sie samochodem nie przejade to mi si podoba wiec mam bardzo rozne wiec to ine oznacza ze te samochody ktore wymienilem to tylko te rozwazam bardzo duzo samochdow mi sie podob prosze o rade
dziekuje z góry

[ Dodano: 30 Marzec 2011, 20:25 ]
jeszcze zapomnialem dopisac typy samochodow jakie mnei interesuja to sedan i hachtback samochod chce kupic na dluzszy czas nie na dwa lata samochodem bd jezdzil wszedzie na podroze itp jestem mlodym kierowca dopiero zdaje prawo jazdy
gorsiu
Nowicjusz

Miejscowość: konin

30 Mar 2011, 21:37

W ile osób będziesz jeździł? Może niepotrzebnie szukasz tak dużego samochodu, w którym będziesz woził powietrze. Planujesz za chwilę rodzinę zakładać?

Poza tym jeżeli nie masz doświadczenia wcześniejszego w jeżdżeniu to chyba lepiej żebyś docierał się na czymś mniejszym a nie zaraz pakował się w taką landarę jak A4. Może lepiej zacząć np od A3 albo Seata Leona? Moim zdaniem to fajne autka właśnie dla młodych ludzi. Z wyglądu nieco sportowe a nie zaraz takie rodzinne.

Spokojnie zapakujesz się nawet na wypady wakacyjne w 2-3 osoby a takie mniejsze auto będziesz miał z nowszego rocznika. I nie nastawiaj się, ze to będzie auto na lata. Za 2-3 lata sprzedasz, dołożysz trochę albo weźmiesz mały kredycik i kupisz coś większego.
Shymko
Początkujący

Miejscowość: Wlkp

31 Mar 2011, 13:58

mam w miary duzo znajomych i razem planujemy wypady a niechce rozmowy tego typy ale TY masz maly samochod cenie duze samochody jak i komfort jazdy. w kroryms zdaniu napisales:

Spokojnie zapakujesz się nawet na wypady wakacyjne w 2-3 osoby a takie mniejsze auto będziesz miał z nowszego rocznika.

masz na mysli to ze mniejszy samochod to kupie lepszy? z lepszego rocznika?
gorsiu
Nowicjusz

31 Mar 2011, 16:49

Przejmujesz się znajomymi.
Sam się zapakujesz przecież a jak im coś nie pasuje to niech swój kupią tak wielki jak im tylko się podoba.
Jak chcesz pakowny to proponuję zaraz kombi :lol: Znajomi nie powiedzą, że masz mały samochód a i na przyszłość będzie jak za parę lat rodzinę będziesz miał.

Wiesz zrobisz jak zechcesz ale ja bym kupił coś mniejszego a po jakimś czasie zmienił.

Co do różnicy w rocznikach to na przykład A3 za 15.000zł to będziesz miał 1999-2000 a A4 '97-'99.
Shymko
Początkujący

Miejscowość: Wlkp

31 Mar 2011, 20:05

ok dzieki jeszce sie zastanowie nad ta a3 chcialbym miec skrzynie bassowa w bagazniku wiec malo miejcsa bd mial na inne no ale trudno
dzieki wielkie a jaki bys silnik proponowal?
gorsiu
Nowicjusz

31 Mar 2011, 20:22

ja bym ci doradził AUDI A4 1.8-2.0 20v - 150KM taki kupisz do 15tys spokojnie, nawet ci wystarczy na dobrą tubę basową:P
[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Według mnie to są bardzo dobre autka:)
mihau179
Nowicjusz

Miejscowość: Kęty
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LF-1 Limitless to nowy rodzaj crossovera
    Według japońskiego magazynu Mag-X, samochód będący seryjnym rozwinięciem koncepcyjnego Lexusa LF-1, zaprezentowanego w styczniu na North American International Auto Show w Detroit, ma trafić na rynek w 2021 roku. Dziennikarze ...
    Manufaktura Car Show 2013
    W miniony weekend w Ch Manufaktura można było zobaczyć wydarzenia pod nazwą "Manufaktura Car Show 2013". To propozycja dla miłośników czterech kółek w najróżniejszych odsłonach. W tym roku była to największa ...

31 Mar 2011, 20:54

no teraz mam dylemat miedzy a4 i a3 hehe
gorsiu
Nowicjusz