Wasza opinia o tym samochodzie

30 Mar 2011, 16:04

co sadzicie o kia carnival 2000r 2.9td w manualu badz automacie
traker007
Początkujący

Miejscowość: poznan

30 Mar 2011, 16:43

Nigdy w życiu,to auto jest zaliczane do najbardziej awaryjnych.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Mar 2011, 17:04

Potwierdzam. Mój kolega z pracy sprzedaje swojego od roku i nie może sprzedać. Jego egzemplarz jest bardzo awaryjny - od elektryki po mechanikę. Marzy, żeby się go pozbyć :mrgreen:
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

30 Mar 2011, 18:10

Ja pamiętam jak gościu u mnie w mieście chcial taką sprzedać,ponad pół roku na allegro wisiał i tylko cena spadała.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

31 Mar 2011, 15:54

Mój wujek ma Carnivalkę. 2.9CRDi bodajże 2004 rok. Kupił w manualu bo coś czytał o automatach w Carnival i się przestraszył... Kupił ją 4-letnią z przebiegiem 60tkm a teraz ma niecałe 100tkm. I na razie zero awarii. Wszystko zależy od "Jak dbasz tak masz" ;) Przed zakupem warto sprawdzić w ASO i przetrzepać ją.

A co do takich mitów to jeżeli nie spróbujesz to się nie dowiesz a mity głównie tworzą Ci, co słyszeli piąte przez dziesiąte i nigdy nie posiadali takiego modelu ;)
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

31 Mar 2011, 20:44

Wystarczy też poczytać troche ranking samochód najmniej awaryjnych w których Carnival przeważnie jest na szarym końcu :wink:
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Santa Fe Nowej Generacji w testach Euro NCAP
    Hyundai Santa Fe Nowej Generacji został uznany za najbardziej bezpieczny samochód w swoim segmencie, w ocenie Euro NCAP w 2012 roku. Wyniki we wszystkich kategoriach testowych okazały się najlepsze w klasie, co czyni ...
    Jak producenci zarabiają na częściach
    Bezawaryjność? To dla producenta bankructwo. Dlatego producenci robią wszystko, żeby części, które psują się często lub są konieczne do wymiany po danym przebiegu, połączyć z częsciami drogimi, któe psują się rzadko albo ...