Pierwszy wlasny samochod- Fiesta

05 Cze 2010, 17:22

Witam, musze w najblizszym czasie nabyc maly samochod, ekonomiczny, i oczywiscie sprawy technicznie. Wiem ze w tym ostatnim, przed internet nikt mi nie powie zadnego pewniaka, ale zalezy mi nawet na kilku pomocnych radach, gdyz dopiero zaczynam wchodzic w ten "swiat" motoryzacji. Przeszukujac setki ofert, doszedlem do wniosku ze najlepszym wyborem bedzie dla mnie ford fiesta (mk3), lub corsa (rocznik 90-93). Do wydania mam 5 tysiecy, ale jednak wolalbym sie zamknac w cenie do 3k. Wybrałem kilka ofert, i teraz prosilbym o pomoc w wybraniu tej jedynej.. Dodam ze samochod ma sluzyc do jazdy glownie po miescie, dlatego musi byc maly, zwinny i wytrzymaly.
Oferty dot. fiesty:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Corsa:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Kaver
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorze

05 Cze 2010, 18:04

Szczerze mówiąc to nic ciekawego :neutral: jeśli miałbym wybierać z całej czwórki to najlepiej prezentuje sie Corsa.A jeśli moge coś dorzucić to dodam takie coś:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Cze 2010, 13:31

stara fieścina eko~~ ? chyba nie . miałem taka fieste , paliła najmniej 10l/100km beny , a jezdziłem nią tylko dla zabawy .
wiechuuu
Początkujący

Miejscowość: Rybnik

06 Cze 2010, 13:48

Ja bym szukał cieniasa 900 lub 1.1, za tą kasę wyrwiesz dobry egzemplarz (unikaj 700).
Ostatnio edytowany przez Frugo, 06 Cze 2010, 14:48, edytowano w sumie 1 raz
Frugo
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

06 Cze 2010, 13:49

No dokładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Cze 2010, 17:26

Miałem fieste mk3 ze 2 lata, 1.1 benzyna. Złego słowa nie powiem bo autko mechanika przez ten czas żadnego nie widziało, a spalanie też niewielkie, no ale kosztem mocy oczywiście :)
Korczus
Początkujący

Miejscowość: Leszno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem w góry na narty
    W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...

06 Cze 2010, 18:13

Korczus napisał(a):spalanie też niewielkie,
Tak, silnik 1.1 nie pali dużo, mój ujec miał taką fieścinę to paliła mu 6-7 l/100km
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8