Jestem młodym kierowcą, zdałem prawko 2 lata temu. Przez te 2 lata trochę się najeździłem samochodem rodziców czy firmowym w pracy. Chciałbym sobie kupić teraz pierwszy samochód. Słyszałem że najlepiej kupić sobie samochód niedrogi, tani w utrzymaniu.
Moim marzeniem jest Audi Avant, jednak nie chcę kupować tego modelu, ponieważ musiałbym wydać około 20 tysięcy na takie autko.
Aktualnie chciałbym kupić samochód do 10 tysięcy. Samochód do jazdy głównie po mieście.
Wymagania: -auto 5 drzwiowe -klima -wygodne dla każdego pasażera
Jestem osobą dosyć wysoką i w samochodzie potrzebuje trochę miejsca, fajnie by było, aby osoba siedząca za mną miała swobodnie dużo miejsca - aby nie było jej ciasno.
Patrzyłem sobie już na samochody i bardzo mi się spodobał Ford focus Mk2 2007 rocznik. Prosiłbym o doradzenie w wybraniu samochodu i o ewentualną opinię na temat modeli.
Ogólnie, myślałem o tym Fordzi Focusie Mk2 lub jakiś Opel Astra. Co o tym sądzicie do 10 tysięcy znajdę coś dobrego lub macie jakiś inne autko godne polecenia?
Dość sensowny Focus,zbić cenę może się uda do 9000zł,zrobić pakiet startowy (przewyższy trochę próg 10k) i śmigać. [link do oferty na Olx wygasł] A i raczej nie trzeba mówić że jak jest ok to zaraz go nie będzie a ogłoszenie z wczoraj (dużo osób było na długim weekendzie).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Minus tego auta tylko taki, że dynamiką nie grzeszy. Poza tym ja bym się zastanowił czego autor szuka, bo marzeniem jest Audi Avant, a teraz rozpatrujemy kompakty z podstawowymi silnikami. Między A4 Avant a Focusem hatchback jest spora różnica chociażby w przestrzeni bagaznika. Także warto na to zwrócić uwagę.
Alpine Katowice nawiązuje współpracę ze światowej sławy kolekcjonerem Alpine Katowice, salon oferujący kultowe samochody marki Alpine, rozpoczyna współpracę z Jurgenem Claussem, znanym na całym świecie kolekcjonerem i miłośnikiem tych francuskich aut, twórcą unikalnego konceptu ...
Zadbaj o szyby i czyste światła Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...
Autor szuka czegoś taniego, a Focus się sprawdzi. Dynamiką może nie grzeszy, ale fajnie się prowadzi ze względu na zawieszenie. Jeździłem Focusem 3 z tym silnikiem i w 1-2 osoby daje radę.
Jedyne z czym się zgodzę to segmentem, bo to nie jest duże auto.
galakty napisał(a):Dynamiką może nie grzeszy, ale fajnie się prowadzi ze względu na zawieszenie. Jeździłem Focusem 3 z tym silnikiem i w 1-2 osoby daje radę.
Tylko co komu po dobrym prowadzeniu jak ciężko tym cokolwiek wyprzedzić na trasie, spróbuj w 2 osoby tira na krajówce wyprzedzić, do tego wystarczy prosta droga i prowadzenie nie jest szczególnie ważne ale moc auta już tak
No tak bez przesady a jak ktoś pyta o grupę volkswagena to każde 1,6 nie jedzie, tutaj nagle znaczek zmienia sytuację i mocy przybywaj Są lepsze auta np Leon I 1,8 albo A3 Astra 1,8 307 2,0
Bo 1.6 MPI jedzie jeszcze gorzej, pali więcej i na dodatek olej? Do tego prowadzenie gorsze. I ja mówię takie rzeczy jak ktoś szuka auta pokroju Altea dla 4 osób, a nie czegoś taniego na dojazdy.
Lepsze pod jakim kątem? Chyba mocy silnika... O ile z Leonem się zgodzę że jest alternatywą, nad Oplem bym pomyślał z wielkim bólem, tak 307 to niesmaczny żart.
Tak są lepsze pod kątem mocy, dynamiki i myślę że mimo wszystko lepsze pod ewentualne lpg. Poza tym autor rozpatrywał rzekomo Audi Avant więc nie wiem czy aż takiego taniego auta poszukujemy na dojazdy, bo serwis audi a4 do tanich nie należy.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.