Pisk/Świergot po wymianie sprzęgła kompletnego marki SACHS KIA CEED 07

26 Mar 2021, 22:55

Witam, odebrałem dzisiaj autko od mechanika Kia Ceed 2007 liftback 1.4 109km. Było ono na wymianie sprzęgłai po odebraniu przypadkiem jechałem z otwartym oknem przy ścianie od której odbijał się taki pisk/ swiergot.

Gdy auto stoi na luzie słychać to gdy delikatnie dosłownie minimalnie dotknie się sprzęgło to ucicha. Przy poruszaniu słychać jak ten pisk/świergot również przyspiesza tak jakby było to spowodowane kręceniem się.
Czy miał ktoś już taki problem? Mój mechanik mówi że 2/3 dni pojeździć i to się ułoży i spasuje wszystko.
BerdEN97
Obserwowany

• 27 Mar 2021, 19:47

Zobacz jak zrobisz faktycznie jakieś 30 - 80 km czy problem ucichnie. Sprawdź też czy na zimnym i ciepłym silniku są różnice wciskając, puszczając sprzęgło.

Jeżleli działa ono poprawnie nic się nie ślizga, bierze na odpowiedniej wysokości to faktycznie bym tak zrobił jak mówi Mechanik. W przypadku nie ustąpienia tego dźwięku po prostu wrócisz do niego.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Zagato Roadster 2012
      BMW Zagato Roadster to eleganckie wcielenie BMW Zagato Coupé, Koncept jest niezwykle trójwymiarowy, szeroki i odznacza się masywnie wyprofilowanym przodem. Przednia sekcja została dynamicznie pochylona i osadzona ...