Piszczenie niejednostajne z częstotliwością

16 Sty 2015, 23:55

Panowie, proszę o pomoc ,konkretnie są to odgłosy z silnika ,miarkuję co to ,ale nie jestem pewien,proszę odsłuchać i poradzić,dzięki wielkie.
Przy zwiększeniu obrotów ,powiżej 3 tys piski ustają ,oraz jak ciepły nie słychać tego.
Filmik
(Prosze zmienić jakość z MQ na HD w lewym dolnym rogu ekranu nagrania)
Kudi
Nowicjusz

Auto: Bmw 520D
Rok produkcji: 2011

17 Sty 2015, 08:17

To nie są odgłosy z silnika,silnik pracuje normalnie,już chyba wiesz co będzie do wymiany?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

17 Sty 2015, 10:00

No na pewno nie łożyska piasty ,nie mam pojęcia,jakiś element składniowy silnika to jest
Kudi
Nowicjusz

17 Sty 2015, 10:13

Alternator,napinacz,to raczej łożysko,silnik pracuje normalnie,jaki to silnik,moc oraz rocznik?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

17 Sty 2015, 12:26

Rano jak odpalałem nie było tego słychać po 1h przy odpalaniu zaczęło się ,po sprawdzenia paska rozrządy i w miejscu pompy jest luźny i po naciąganiu koło zębate pompy rusza się w stronę napinacza ok 1.5mm luzu
Kudi
Nowicjusz

17 Sty 2015, 12:42

No właśnie,może być łożysko pompy,ale wiesz do wymiany masz wszystko,napinacz ,pompę pasek.Poza tym powinieneś przyglądnąć się calutkiej aparaturze obsługującej pasek wielo -rowkowy,łącznie z ułożyskowaniem alternatora,napinaczem paska.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Automotive Brand Contest - nagrody dla Renault
    Renault otrzymało 5 nagród w trakcie ceremonii otwarcia Salonu Samochodowego we Frankfurcie w ramach tegorocznej edycji konkursu AUTOMOTIVE BRAND CONTEST. Wyróżnione zostały stylizacje nadwozia modeli Clio, ...

29 Sty 2015, 20:26

Do dziś przestało piszczeć,czyli 2 tygodnie nie piszczało ,ustało, dziś znowu zaczął piszczeć jak tylko przejechałem dłuższą trasę czyli więcej jak 5 km i silnik sie rozgrzał solidnie) Znów zagadka, bo jakby był to rozrząd nie przestałoby popiskiwać przez tak długi czas.
Kudi
Nowicjusz

29 Sty 2015, 20:43

Przyglądnij się kołom pasowym osprzętu silnika,to słabe punkty tego silnika BMW.
PhantomASA1
Forumowicz VIP