REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Może piski dochodzą z dmuchawy wentylatora czasem tak się zaczynają problemy. Czy sprawdzałeś jak owe piski się pokazują wyłączyć całkowicie dmuchawę?pumbosha napisał(a):az piszczy głośniej raz ciszej. Natężenie hałasu wydaje się zupełnie niezależne od stylu jazdy, tzn nie zmienia się podczas hamowania, przyspieszania, jazdy na luzie, na niskich czy wysokich obrotach. Szczerze mówiąc trudno jest mi zlokalizować źródło pisku, aczkolwiek jestem prawie pewny, że hałas nie pochodzi z pod maski.
No ale jak pisk jest cały czas taki sam jak zwalniasz, przyspieszasz jak już się pojawi to nie może dochodzić z układu zawieszenia bo zmieniałby się cyklicznie.pumbosha napisał(a):Powiem tak: jestem na 95% pewny, że te piski dochodzą z kół. Tzn ewidentnie coś trze - metal o metal. Pisk jest niezależny nie tylko od stylu jazdy
A jak się zatrzymasz lub lekko toczysz to dalej piszczy tak samo?pumbosha napisał(a):Natężenie hałasu wydaje się zupełnie niezależne od stylu jazdy, tzn nie zmienia się podczas hamowania, przyspieszania, jazdy na luzie, na niskich czy wysokich obrotach.
No ale jak pisk jest cały czas taki sam jak zwalniasz
A jak się zatrzymasz lub lekko toczysz to dalej piszczy tak samo?
Zobacz jeszcze czy obroty silnika nie są czasem takie same jak pisk będzie się pojawiał.pumbosha napisał(a):Tak więc jest zmienny, ale zmiany są niezależne od jazdy