Płukanka Millers Oils Engine Flush

27 Mar 2012, 17:10

Witam;

Chce w swoim aucie zastosować płukankę taka jak w temacie. Całe opakowanie tj 250ml tego specyfiku wystarcza na co najmniej 5 litrów oleju, a jeżeli do mojego sinika wchodzi nieco ponad 3 litry oleju to ile powinienem wlać tej płukanki.? cała czy proporcjonalnie.?

Pozdrawiam
malyZE
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 11 1985

28 Mar 2012, 10:19

Oczywiście,że to opakowanie jest przeznaczone na układ olejowy,który mieści 5 litrów oleju,możesz wlać całe jeśli chcesz,jeśli jednak wolisz oszczędzać,to wlej 150 ml(wychodzi 50 ml na litr oleju).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

28 Mar 2012, 11:20

Najpierw ściągnij pokrywę zaworów i zobacz ile jest nagaru.
Jak jest dużo i na dodatek twardy to dodanie tego specyfiku może uszkodzić silnik.
Zależy jakie masz sitko na smoku od pompy olejowej, nagar zaklei tak że pompą nie będzie mogła ciągnąć oleju.
andrzej_124
Stały forumowicz

28 Mar 2012, 11:42

Ja myślę,że płukanka tej klasy jak Millers(to zacny producent) działa podobnie jak płukanka Liqui Moly,środek tylko rozmiękcza osad,który potem w miarę działanie świeżego oleju jest sukcesywnie wymywany.Widziałem test działania L M,ten środek można wlać do całkowicie zaszlamionego silnika,(silnik w środku był tak zalepiony, aż czarny,zdjęcia )producent obiecuje,że niczego nie przytka i tak było w istocie.Podobnie jest ze środkiem do przemywania BISHOPS ORIGINAL,producent informuje o tym,że zastosowanie preparatu nie spowoduje przytkania kanałów olejowych,nawet gdy jest mocno zabrudzony.Takie preparaty tak działają.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

10 Kwi 2020, 13:02

I jak zadziałała? bo np ja zdecydowanie wolę płukankę z teca
RobertoN
Początkujący

14 Kwi 2020, 15:33

RobertoN napisał(a):I jak zadziałała? bo np ja zdecydowanie wolę płukankę z teca
A stosowałeś jakąś inną do porównania? Mam wrażenie, że wszędzie wciskają tego drogiego Teca ;/
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

15 Kwi 2020, 10:32

Rokiko napisał(a):
RobertoN napisał(a):I jak zadziałała? bo np ja zdecydowanie wolę płukankę z teca
A stosowałeś jakąś inną do porównania? Mam wrażenie, że wszędzie wciskają tego drogiego Teca ;/

Stosowałem no i mnie osobiście jednak najbardziej odpowiada tec.
RobertoN
Początkujący