Tak jak piszą poprzednicy. Dodam tylko że płyn w układzie chłodzenia też się starzeje i traci swoje właściwości więc warto go co trzy, cztery lata wymienić.
Nie podałeś marki i modelu samochodu ale warto sprawdzić w instrukcji jakim płynem powinien być zalany układ chłodzenia.
A uwierz mi że ma znaczenie, bo na własnym przykładzie taką sytuacje jak dolałem płynu innego koloru i zmienił barwe na bardzo ciemny. Wiekszość płynów się miesza ale można trafć na taki przykład jak u mnie no i wtedy cały płyn do wymiany
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Sześć na dziesięć dużych firm chce zrezygnować z diesla Rynek flotowy systematycznie odwraca się od technologii Diesla. Zgodnie z wynikami ankiety przeprowadzonej przez RAC Business, 62 proc. firm rozważa wycofanie ze swojego parku samochodów zasilanych olejem napędowym. ...
MINI Paceman - pierwsze na świecie Sports Activity Coupé MINI prezentuje pierwsze na świecie Sports Activity Coupé w segmencie premium pojazdów małych i kompaktowych; MINI Cooper S Paceman jest siódmym modelem w rodzinie marki i oferuje innowacyjną kombinację ...
Dokladnie, mieszanie płynów wcale nie jest takie oczywiste, wiekszosc producentow stosuje te samy bazy w danych kolorach ale tez niestety nie ma reguły, mieszajac rozne płyny powstały roztwór może nabywać nieporządane właściwosci mimo iż auto będzie zachowywać się normalnie
Czasem serio warto wymienić płyn chłodniczy - chociażby po to, żeby sobie chłodnicę wyczyścić tani płyn wystarczy, chociazby coś w tym stylu - k2 radiator flush - potem przynajmniej nie będziemy mieli z nią tylu problemów
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.