Płyn chłodniczy - nie ma go w zbiorniczku

08 Wrz 2018, 15:56

Audi a4b6 2003r benzyna.
Niedawno kupiłem auto i zauważyłem że w zbiorniku nie ma nic płynu chłodniczego, a nie wiem jaki był wcześniej wlewany, a do Pana co mi go sprzedawał kontakt się urwał. Ktoś wie jaki plyn mogę wlać by nie było szkód?
Zaczek
Początkujący

Zdjęcia: 2

08 Wrz 2018, 16:34

Uniwersalnym plynem jest np.Arexons,najlepszym rozwiazaniem jednak jest wymiana plynu na swiezy,trzeba wiedziec,ze zuzyte plyny nabieraja zracego charakteru,polecam Arexons,ten wymieniany co.5 lat.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

08 Wrz 2018, 17:03

Czyki wleje ten płyn i powinno być dobrze tak?
Zaczek
Początkujący

08 Wrz 2018, 17:16

Tak,tak,teraz dolej tylko wody destylowanej,mozesz zastosowac srodek czyszczacy uklad tez Arexons,niech silnik popracuje na him,potem po zlaniu,zobaczysz ile brudu wylejesz,napelnij uklad zwykla sodaodpal silnik,zagrzej iI znowu wszystko zlej.Pamietaj,wszystko rob na zimnym silniku.Zalej uklad gotowym plynem,jesli nie bedzie zal kilkunastu zlotych jus do weymienionego plynu wlej sobie specyfik calkowicie plynny Kleen Flo,poprawia smarowanie pompy oraz likwiduje ewentualne rozszczelnienia,krazy w uklasdzie,atakuje tylko the miejsca,w ktorych dochodzi do wyciekow,rewelacja.Bedziesz mialem spokoj z ukladem przez 5 lat.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

08 Wrz 2018, 17:24

A czy mogę na pustym zbiorniku przejechać kilkanaście kilometrów? Jednak wolałbym się wstrzymać i w poniedziałek pojechać na wymianę płynu
Zaczek
Początkujący

08 Wrz 2018, 17:26

Dolej wody destylowanej do odpowiedniego poziomu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Awaria samochodu w weekend. Jak oszacować koszty?
    Weekendowa wycieczka to przyjemna wizja spędzenia wolnego czasu. Co jednak zrobić, gdy podczas podróży zepsuje się auto? Bezpieczeństwo pasażerów i kierowcy to podstawa. Później trzeba jeszcze pomyśleć ...