11 Gru 2017, 17:58
Witam serdecznie
Zmieniłem opony niedawno, bo miałem łyse zimówki. Odpowiednio były wyważone, lecz auto ucieka mi na prawo lekko. Na tamtych oponach tez tak było. Byłem na szarpaku i nic nie stwierdzono. Zadnych luzów. Amortyzatory przód tył oba ok 80%. Więc też nie. Dzis byłem na zbieżności ponieważ w stacji ustalilismy, że jedynie to może być to. Zbieżność przodu jest idealnie. Tylne lewe koło też ideał, natomiast prawe tylne jest odchylone od normy o 1 z groszami stopnia. Nie da sie niestety tego ustawić, lecz powiedzieli mi,że moze być belka krzywa lub tuleje wahacza tył wyrąbane już i dlatego się ''przesunał'' jakby. Nie mam pojęcia co to może być. Samochód to Bora 1.4 2000. Podczas jazdy na wprost kierownica jest jakby lekko przekręcona w prawo. Jak ją nadciągnę to auto ucieka w lewo. Kierownice też ustawiali, ale była ok. Muszę po prostu co jakiś czas korygować tor jazdy. Wiem, że drogi nasze nie są idealne, ale po prostu mnie to denerwuje i szkoda opon. Jednakże powiedzieli mi, że taka odchyłka jest dopuszczalna, że nie jest źle, ale no trochę to przeszkadza...