Po wprowadzeniu kodu pojawia się napis OTHERS - Renault Clio II

28 Lut 2021, 20:44

Witam. Proszę o pomoc w sprawie radia. Posiadam od niedawna Clio II po LF. Wprowadzam kod na wszystkie możliwe sposoby i po zatwierdzeniu kodu i zatwierdzeniu wyskakuje mi napis OTHERS.Czy ktoś ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić. Z góry serdecznie dziękuje
ORACZKO
Obserwowany

01 Mar 2021, 00:41

Masz na pewno prawidłowy kod?

Po każdym błędnym wpisaniu kodu radio blokuje się na jakiś czas jak tych prób błędnych będzie za dużo to radio zablokuje się na stałe.

Poczekaj grzecznie na odblokowanie radia i pojawienie się napisu CODE w skrajnym wypadku nawet 4h może się on pojawić. Następnie wpisz porwany kod.

Znalazłem jeszcze taką informację dotyczącą radia w Renault Clio może się przyda "Radio może posiadać budowę panelową i istnieje możliwość że jeden odbiornik posiada 3 kody. W tym przypadku należy spisać numery ze wszystkich paneli radia, rozkodować każdy panel oddzielnie i wbijać kody jeden po drugim. Jeśli radio posiada zmieni arkę i navi". Sam się z tym nie spotkałem ale warto mieć to na uwadze.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW i8 hybrid - 4,4 sek., 326 KM
    To czteromiejscowe coupe zwraca na siebie uwagę unikalnym stylem, który - pomimo iż prototyp pokazano w 2009 roku – ani trochę się nie zestarzał. Niezmiennie przyciąga spojrzenia odważnie nakreślonymi, fantazyjnymi, ...