Po wsiśnięciu sprzęgła zostało w ono w podłodze, nie odbiło

24 Lut 2017, 19:43

Witam wszystkich serdecznie mam problem z samochodem marki rover620 diesel 2,0 z 99 rok problem polega na tym ze rano wsiadłem w samochód odpaliłem go wcislem sprzęgło a ono zawiesiło się w podłodze po chwili deptania w pedał puściło i wyskoczyło z podłogi ruszyłem i chciałem zmienić bieg i tu nagle pedał sprzęgła zostało w podłodze i nie działa biegi nie chcą wchodzić dodam ze na zgaszonym silniku biegi chodzą proszę o informacje co to morze być i na co mam się szykować :)
agnieszka75
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 10 1978
Przebieg/rok: 28tys. km
Auto: rover 620
Silnik: 2,0
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

10 Mar 2017, 20:42

Wysprzęglik/pompka sprzęgła
Adiv026
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 06 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen passat b3
Silnik: 1.9 D
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

02 Sie 2018, 10:02

Nie wracanie pedału sprzęgła niestety zwiastuje awarię - na swojej stronie mamy poświęcony temu zagadnieniu artykuł: [link wygasł]. Najczęściej może być to awaria [link wygasł] lub np. również docisku sprzęgła.
Sprzegla24
Początkujący

02 Sie 2018, 10:19

Tak jak wyżej napisane wysprzeglik lub pompa sprzegla.
matixow
Nowicjusz

02 Sie 2018, 10:20

Adiv026 napisał(a):Wysprzęglik/pompka sprzęgła
Dokładnie tak jak kolega napisał sprawdź czy nie ma gdzieś wycieków. Sprawa jest o tyle poważna że w przypadku hydraulicznego siłownika zazwyczaj układ sprzęgła jest połączony z układem hamulcowym więc trzeba szybko zdiagnozować i usunąć usterkę.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi museum mobile - mobilność jutra
    Audi museum mobile w Ingolstadt przedstawia wizję mobilności jutra. Na wystawie specjalnej "Audi future lab: mobilność ", od 6 grudnia 2012 r. do 17 marca 2013 r., można podziwiać inicjatywy producenta na temat silników ...
    Silnik 13B-REW - Mazda
    Na liście słynnych silników stosowanych w autach sportowych nie mogło zabraknąć jednostki Wankla. A skoro o silniku z wirującym tłokiem mowa, to na myśl od razu przychodzi Mazda i jej sportowy model RX-7. Prawdopodobnie ...