REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Najprościej i najkrócej: na wszystko. Jeśli coś jest dla Ciebie istotne - sprawdź to. Np czy szyby da się otworzyć? Jeśli Cie interesuje - sprawdź. Jeśli potrzebne Ci są wycieraczki - sprawdź. Jeśli spryskiwacze - sprawdź. Nie świecąca lampa, to nie koniecznie zepsuta żarówka na którą można przymknąć oko przy zakupie.Stąd proszę o propozycję co kupić - i jeśli można -na co zwracać szczególną uwagę przy oględzinach.
Czytaj więcej: posting.php?mode=reply&f=7&t=100361
Mało możliwe by się zamknął z kosztami jazdy do 25zł/100km. ze 2-3 litry PB i tak zejdzie na 100km i sie nie zamknie w budżecie.artur73 napisał(a):Ja ze swojej strony w kasie jaka chcesz przeznaczyć na auto ,szukałbym Astry II (G) z prostą benzyną i może z lpg z silnikiem 1,6- 75 KM.
artur73 napisał(a):jakie to ma być gabarytowo auto (jaki rozmiar) i do jakiej pojemności silnika cię interesuje.
- oczekiwania wynikają z niewiedzy i lektury raportów spalania, jeśli się nie da to się nie davoidcall napisał(a):Mało możliwe by się zamknął z kosztami jazdy do 25zł/100km. ze 2-3 litry PB i tak zejdzie na 100km i sie nie zamknie w budżecie.
Tak wyśrubowane oczekiwania,
Jak pojedzie z górki na luzie, to moze nawet i w 10 zł się zmieści, ale po co mnożyć takie mało realistyczne scenariusze? Autor wyraźnie wspomina że będzie jeździć po wioskach/miasteczkach. Rozumiem że z góry wiecie jak będzie wyglądała jego jazda i macie 100% pewności że te 120 km/tydzień to będzie tylko jednorazowa trasa? Panowie trochę realizmu, auto się zapala i gasi (szczególnie jak latamy w koło komina), i tak się składa że ten gaz musi się rozgrzać, zanim odpali.artur73 napisał(a):Moim zdaniem zagazowaną astrą 75KM ,zmieści się poza miejskimi korkami w 25 zł. 10-11l gazu to spokojnie można zejść jeszcze poniżej tej wartości.
Sprawdź oba, i po prostu ich stan techniczny, tzn czy pracuje równo, czy trzeszczy i telepie. Zawieszenie jak pracuje. Czy opony nie wskazują na problemy zbieżności. To nie budżet żeby grymasić co do modeluPrzykładowe wygrzebane rzeczy: [link do oferty na Olx wygasł] - po kontakcie tel okazuje się, że wspomaganie założone dziś [link do ogłoszenia wygasł]
Czytaj więcej: posting.php?mode=reply&f=7&t=100361#postingbox
therillion napisał(a):z dawnych czasów wyniosłem lęk przed autami z przebiegiem powyżej 200k
therillion napisał(a):przykładowo Astra G czy Nissan Primera z 260k km jest bardziej wiarygodna od lanosa w gazie z 210k.
therillion napisał(a):Moje typy i wahania do tej pory:
Punto II, Clio II (1.5 dci-bo ekonomiczne?), Corsa, Lanos (na gaz).
- tej ważnej wiadomości nie podałem na początku: to będą dojazdy do pracy przez 3 mce po około 100 km w obie strony codziennie.voidcall napisał(a):Rozumiem że z góry wiecie jak będzie wyglądała jego jazda i macie 100% pewności że te 120 km/tydzień to będzie tylko jednorazowa trasa?
Pionek napisał(a):skoro 80% to autostrada to wykończysz się w aucie które ma silnik 1,6 i 90 koni
Barol napisał(a):https://www.olx.pl/oferta/fiat-brava-1- ... fec4289397