Podłączeni kabli WN -> świeca

27 Sty 2010, 18:28

Witam,

Ostatnio zauważyłem, że przy jednej świecy wypadła mi fajka od kabla WN. Ale jak ją dociskam to i tak nie chce się trzymać. Nie chcę tego robić bardzo na siłę, ale czy taki kabel nie powinien się łatwo zakładać?

Auto chodzi równiutko, nic nie przerywa, nie gaśnie. Mimo to coś z tym kablem jest nie tak, a nie chce za bardzo kombinować, żeby nie przekombinować.

Co z tym zrobić? Mam próbować wepchnąć na siłę? Pozostałe kable siedzą bardzo stabilnie i pewnie bez użycia dużej siły nie byłbym w stanie ich wyciągnąć.
lukee
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • 27 Sty 2010, 19:29

tez tak miałem ze 3 miesiace temu i załozyłem bez dociskania i jezdze do dziś
    rafal_n

27 Sty 2010, 23:15

masz na swiecy tzw. balwanki i musisz uzyc rtoszke wiekszej sily. chociaz mozesz to robic nie fachowo i ukosujesz. podjedz do mechanika, za takie cos nic nie wezmie.
    wozki widlowe serwis koszalin Adamires
    adamires
    Początkujący

Miejscowość: World

28 Sty 2010, 19:23

Dzięki za wskazówki.

Dzisiaj jak wracałem samochodem auto widocznie straciło moc. Fajka wypadła całkowicie. Wziąłem, wcisnąłem, trzyma się. Dziwi mnie że wcześniej podobnie ją wkładałem i się tak nie trzymała. Chyba te mrozy trochę przeszkadzały.

Już wszystko w porządku.
    lukee
    Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

29 Sty 2010, 17:20

Radzę usterkę naprawić jak najszybciej i dobrze.
    Jeśli spadnie fajka ze świecy to nie przeskoczy iskra,tzw. przepięcie,może paść
    moduł, cewka a nawet komputer.
    piotr2273
    Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon - kompaktowy hatchback do miasta
      Najniższym spalaniem może poszczycić się Seat Leon z 1,6-litrowym silnikiem Diesla o mocy 115 KM i pięciobiegową, manualną skrzynią biegów. W mieście wynosi ono 4,6–4,7 l/100 km, w trasie 3,8–4,0 l/100 ...
      Suzuki Jimny
      Jimny jest obecnie najtańszym osadzonym na ramie autem terenowym, które jest oferowane w polskich salonach. Jego ceny zaczynają się od 64 900 zł. W tej kwocie otrzymamy pojazd napędzany silnikiem o pojemności 1,3 litra ...