Podłączenie wzmacniacza Citroen

16 Cze 2021, 12:23

Witam,
ja jestem przekonany, ze to jest niemożliwe ale może jednak komuś się udało podłączyć wzmacniacz pod oryginalną instalację audio w Citroen C4. Radio oryginalne z nawigacją. Czy jednak trzeba się zmusić i kupić nowe radio?

Pozdrawiam
glinio
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

16 Cze 2021, 12:38

Możesz zastosować adapter RCA ktorego wpinasz w instalacje radia, jakoś oczywiście będzie słabsza niż z radia z wbudowanym RCA ale trzeba się ratować czym się da :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Cze 2021, 13:10

Dziękuję za odpowiedz.
No i właśnie o jakość chodzi- pytanie czy dla "normalnych" uszu będzie to słyszalne? Czy nie okaże się np., że są straszne szumy bo w domowych systemach audio przy takich kombinacjach tak właśnie bywało..
glinio
Nowicjusz

16 Cze 2021, 13:27

Może się okazać że jak nie zmienisz głośników to samo podpięcie wzmacniacza nic nie da.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Cze 2021, 13:32

Głośniki zmieniam na coś takiego Excursion SHX 6.3C dB, robię wygłuszenie itd żeby boczki nie trzeszczały a grały :o
glinio
Nowicjusz

16 Cze 2021, 15:02

glinio napisał(a):No i właśnie o jakość chodzi- pytanie czy dla "normalnych" uszu będzie to słyszalne?
inaczej, tu chodzi bardziej o wydajność sprzetu niż jakość, samo granie dla naszych uszu nie będzie do wychwycenia ale mając super sprzęt nawet możesz nie wykrzesać oczekiwanego efektu. Poprawisz fabrykę i tyle ale nie ma co oczekiwać car audio na w miarę pro poziomie. Sam tego używałem i moje oczekiwania spełniło.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Cze 2021, 07:49

glinio napisał(a):Głośniki zmieniam na coś takiego Excursion SHX 6.3C dB, robię wygłuszenie itd żeby boczki nie trzeszczały a grały
No to przy takich zmianach plus wzmacniacz efekt będzie na pewno zauważalny :ok:
Rokiko
Forumowicz VIP

17 Cze 2021, 08:23

Mam nadzieję, że efekt będzie nie tylko zauważalny ale i słyszalny :roll: :). Całość uzupełni GZTA 2255X-B Ground Zero- mam nadzieję, że jeszcze gra bo leży z pół roku bezużyteczny w piwnicy... :o Dlatego zastanawiam sią nad radioodtwarzaczem. Podobny zestaw miałem w powszednim samochodzie ale pod Alpine CDE-178BT- chyba niestety już niedostępne na rynku i inne głośniki. Grało wspaniale jak dla mnie.
glinio
Nowicjusz

17 Cze 2021, 08:59

glinio napisał(a):GZTA 2255X-B Ground Zero- mam nadzieję, że jeszcze gra bo leży z pół roku bezużyteczny w piwnicy
Jak nie ma tam zbyt dużej wilgoci to raczej z leżenia nic mu się nie stało przez taki czas.
glinio napisał(a):Dlatego zastanawiam sią nad radioodtwarzaczem.
Najlepszy by był taki od razu z wyjściami RCA wtedy wszystko ładnie się spina.
Rokiko
Forumowicz VIP