Podnosi sie plyn w zbiorniku ! pomocy

29 Sie 2013, 20:36

witam, posiadam volvo s60 2.4t, mam taki problem ze podnosi mi sie stan plynu w zbiorniku ;/ raz mialem tak ze po 30 min jazdy w miescie wiadomo korki itp stanalem na parkingu i przechodzien zwrocil mi uwage ze plyn mi kapie od spodu i faktycznie tak bylo otworzylem maske pojemnik byl prawie caly gdzie normlanie wczesniej bylo miedzy minimum a max, zgasilem silnik ruszalem przewodami ktore ida do chlodnicy odkrecilem korek i po ponownym odpaleniu plyn opadl i wyciek ustal, wczoraj mialem tak ze tez jezdzilem troche po miescie i gdy juz zaparkowalem poczulem taki dziwne cieplo idace od silnika otworzylem maske i znowu pojemnik byl full... odkrecilem wlew ruszalem znowu tymi przewodami itp i po ponownym odpaleniu opadl i bylo mniej niz zawsze.. dolalem plynu a dzis mam go wiecej niz bylo wczoraj a nie jest silnik cieply.. co moze byc tego przyczyna ? prosze o szybkie i pomocne odp
bastekcbr
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 12 2005
Auto: Volvo s60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

21 Wrz 2013, 23:30

Może masz zbyt wysoki stan płynu..? Zawsze w zbiorniczku się podnosi po osiągnięciu temperatury.
Najgorszy byłby problem z nieszczelnoscią uszczelki pod głowicą i tzw. pchaniem powietrza do układy chłodzenia.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obiekty pozwalające na wyczynową jazdę samochodem
    Mieszkańcy Warszawy i okolic, którzy odkryli w sobie zacięcie do motorsportu nie powinni martwić się dostępnością obiektów pozwalających na wyczynową jazdę. Takie miejsca znajdziemy zarówno w samym mieście, ...
    Co musisz wiedzieć o wymianie oleju?
    Regularna wymiana oleju silnikowego jest niezbędna, by samochód działał sprawnie i nie doszło do awarii silnika. Kierowcom zdarza się zapomnieć o wymianie oleju albo odkładać ją na później – często skutkuje ...