Podnosi sie plyn w zbiorniku ! pomocy

29 Sie 2013, 20:36

witam, posiadam volvo s60 2.4t, mam taki problem ze podnosi mi sie stan plynu w zbiorniku ;/ raz mialem tak ze po 30 min jazdy w miescie wiadomo korki itp stanalem na parkingu i przechodzien zwrocil mi uwage ze plyn mi kapie od spodu i faktycznie tak bylo otworzylem maske pojemnik byl prawie caly gdzie normlanie wczesniej bylo miedzy minimum a max, zgasilem silnik ruszalem przewodami ktore ida do chlodnicy odkrecilem korek i po ponownym odpaleniu plyn opadl i wyciek ustal, wczoraj mialem tak ze tez jezdzilem troche po miescie i gdy juz zaparkowalem poczulem taki dziwne cieplo idace od silnika otworzylem maske i znowu pojemnik byl full... odkrecilem wlew ruszalem znowu tymi przewodami itp i po ponownym odpaleniu opadl i bylo mniej niz zawsze.. dolalem plynu a dzis mam go wiecej niz bylo wczoraj a nie jest silnik cieply.. co moze byc tego przyczyna ? prosze o szybkie i pomocne odp
bastekcbr
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 12 2005
Auto: Volvo s60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

21 Wrz 2013, 23:30

Może masz zbyt wysoki stan płynu..? Zawsze w zbiorniczku się podnosi po osiągnięciu temperatury.
Najgorszy byłby problem z nieszczelnoscią uszczelki pod głowicą i tzw. pchaniem powietrza do układy chłodzenia.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...