Podstawowe Narzędzia aby otworzć mały warsztat?

28 Sty 2020, 22:23

jeśli się zastanawiasz nad porządnym sprzętem to kup sobie zestaw od aeg, będziesz miał tam wszystko czego Ci potrzeba w bardzo rozsądniej cenie a ich urządzenia są naprawdę dobrej jakości i wytrzymałości. Ja pracuje ze swoimi już kilka lat i nic się z nimi nie dzieje
Marekmarko90
Nowicjusz

07 Lut 2020, 10:13

Mój ojciec ma warsztat samochodowy - zajmuje się głównie mechaniką i powierzchowną pielęgnacją. Ale nie ma jakiegoś gotowego zestawu narzędzi, po prostu zbierał je zewsząd: w efekcie ma po kilka kluczy jednego typu, a inne pojedyncze sztuki i czasem, zanim coś znajdzie, mija parę ładnych minut :mrgreen:
Dobrze dla niego, że klienci tego nie widzą i generalnie nie mają problemów, żeby znaleźć jego. Zawsze znajdzie jakąś wymówkę, dlaczego coś trwało dłużej niż zapowiadał, gadkę ma niezłą :naughty:
Lycyn
Nowicjusz

24 Lut 2020, 09:54

PS To odnajdywanie warsztatu przez klientów byłoby niemożliwe bez internetu. Teraz wszystkich usług szuka się tam i trzeba zadbać o właściwą ekspozycję tak samo, jak o narzędzia zasadniczej pracy.
Lycyn
Nowicjusz

16 Mar 2020, 11:35

Do małego warsztatu samochodowego na pewno przydałaby Ci się dobra sprężarka powietrza do zasilania narzędzi pneumatycznych. Oczywiście jeśli myślisz o długoterminowym prowadzeniu swojej działalności. Pneumatyka praktycznie wszystko zasila w warsztatach np.: podnośniki, szlifierki, klucze, sprzęt do lakiernictwa itp. Dodatkowo charakteryzuje się tym, że nie ulega szybko uszkodzeniu.. Dlatego warto kupować już większy zbiornik, najlepiej olejowy z pojemnością minimum 100L, w miarę sensowną wydajnością. Urządzenia pneumatyczne znajdziesz w sklepach z narzędziami warsztatowymi pneumat lub też na allegro. Ogólnie polecam ten sklep, bo sam kupowałem i też doradzają, jak czegoś nie wiem. Jedynie to cena może początkowo przerazić, ale z czasem koszty się zwrócą :) .
Wyrzynio
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 L i TL
    Renault 5 weszło do sprzedaży w 1972 roku. Wprowadzono na rynek jednocześnie dwie wersje: "L" z silnikiem o pojemności 782 cm3, a następnie 845 cm3 oraz wersję "TL" napędzaną silnikiem 956 cm3, zapewniającym większą uniwersalność ...