Pojazd do 15-20 tys palący do 6L w mieście

03 Mar 2015, 13:39

Marzy się mi autko do jazdy po mieście palące do 6 litrów.. a niech stracę nawet do 7 L na 100km również zimą !
Dziennie będę nim pokonywał do 20km, więc diesiel odpada.. Myślałem o czymś na benzynę.
Zdaje sobie sprawę, że każdy samochód w końcu zaszczyci mnie jakąś awaria. Jednak oczekuje by nie była to jakaś czarna owca na którą masowo ludzie narzekają. Ma mieć opinie bezawaryjnego, przynajmniej najlepiej by było.
Tanie części w razie usterki też są dla mnie priorytetem.

Jak na razie przychodzi mi do głowy jedynie Lupo, Arosa.. Jednak ich sylwetka jakoś nie sprawia żeby na nich zawieszać oko. Według moich upodobań są za malutkie. Uda się wam polecić jakiś konkretny model?
Pierwszy
Obserwowany

Auto: Nie posiadam

03 Mar 2015, 13:54

Daj spokój z tymi Lupo, Arosa. Najoszczędniejszy auto z silnikiem benzynowym to Toyota Yaris I 1.0 68KM, auto w dodatku całkiem żwawe, waży tylko 830kg.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

03 Mar 2015, 14:21

Pierwszy napisał(a):Marzy się mi autko do jazdy po mieście palące do 6 litrów.. a niech stracę nawet do 7 L na 100km również zimą !

To zapomnij o grupie wieśwagena :)
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Mar 2015, 17:05

benzyna + VAG =
Pierwszy napisał(a):Marzy się mi autko do jazdy po mieście palące do 6 litrów.. a niech stracę nawet do 7 L na 100km również zimą !

hahahahahahaha :lol:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy punktualność może być niebezpieczna?
    Większość z nas nie lubi się spóźniać. Są jednak sytuacje, w których próba dojechania do celu o umówionej godzinie może zagrażać naszemu życiu. Jak wynika z badań, presja czasowa ma wpływ na styl ...
    Czeka cię wymiana opon? Pamiętaj o zasadzie 3P
    Szukasz nowych opon i nie wiesz, jak je wybrać? Planujesz wymienić zimówki na letnie i nie wiesz jak znaleźć profesjonalny warsztat, który ich nie zniszczy? Jak odróżnić ten profesjonalny serwis od przypadkowego? ...