Policja na drogach ??? czy to takie sprawiedlwie ??

27 Sie 2015, 07:25

witajcie , mam juz prawo jazdy od ponad 20 lat jednak w ostatnim czasie utrate tego dokumentu jest coraz bardziej prawdopodobna slyszalem nawet ostatnio ze policja manipuluje troche predkosci kierowcow , moj przyjeaciel mial o statnio stycznosc z taka sytuacja ze zostal zatrzymany za zbyt duz predkosc gdy tak naprawde jechal zgodnie z przpisami i tu jest moje pytanie , czy warto kupic sobie kamerke go pro i zamontowac do ja auta ( ps znalazlem ofertej na sknerus i allegro wiec z tym nie bedzie problemu) by nigdy nie czuc sie oszukanym przez nasz kochana POlicje ???
Krzysztof75
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 10 1995
Auto: Scoda Superb

27 Sie 2015, 07:35

Osobiście mam zainstalowaną kamerkę, i od tego czasu nagle jak ręką odjął znikły wszelkie sytuacje które mógłbym zarejestrować. Jednocześnie przydaje się jeśli chodzi o wszelkie sytuacje na drodze. Wiadomo, że wtedy można by zestresowanym i nie myśleć trzeźwo - wtedy warto mieć takie nagrania by w domu na spokojnie móc znowu do tego przysiąść i obejrzeć materiał sekunda po sekundzie by móc przeanalizować co w ogóle się stało i czemu do takiej sytuacji doszło.
Jednocześnie wystrzegasz się sytuacji, w której gość wpada ci pod maskę i daje po heblach. Z takim nagraniem śmiało będzie można dzwonić na policję.

Propo kamerki raz już widziałem materiał gdzie policja zatrzymała kogoś i starała się wcisnąć, że dopiero teraz zapiął pasy. Po stwierdzeniu kierowcy "To może odsłuchamy materiał i stwierdzimy kiedy zapiąłem pasy" policjant natychmiast odpowiedział "a to nie, będzie rutynowa kontrola"
enter24
Nowicjusz

Auto: Citroen C4

27 Sie 2015, 07:54

Ja też mam kamerkę i powiem, że już na siebie "zarobiła" z nawiązką.
Wjechał kiedyś we mnie tramwaj, przyjechała policja i nadzór MPK i twierdzą, że moja wina. Pokazałem nagranie, gdzie widać, że ja stoję i po paru sekundach rusza na mnie tramwaj, ale oni mówią, że ciemno i słabo widać. Sprawa trafiła do sądu, który na podstawie nagrania i opinii biegłego stwierdził, że wina leży po stronie motorniczego.
Jakbym nie miał kamerki to musiałbym potulnie przyjąć mandat i stracić zniżkę OC i naprawiać samochód na swój koszt.
Także ja proponuję kupno, tym bardziej, że teraz ceny nie są takie duże a zawsze można udowodnić swoją rację.
krzysxx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 9-1993
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Megi

13 Wrz 2015, 13:02

Kamerka w samochodzie to zawsze dobry pomysł. Dzięki niej można uniknąć oszukania przez "władzę", a także można rejestrować sytuacje, które nie dotyczą bezpośrednio nas, na przykład pijanego kierowcę przed nami. Dlatego jak najbardziej polecam zakupić kamerę.
bakier
Obserwowany

Auto: Fiat Brava
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    SSSuper Drift Cup 2011 - Bagicz / relacja
    Lotnisko Bagicz znajduje się ok. 7 km od centrum Kołobrzegu i ok. 4 km od Ustronia Morskiego. Położone jest przy drodze krajowej nr 11 (wyjazd z Kołobrzegu ulicą Koszalińską). Pod samo lotnisko prowadzi również ścieżka ...