Polisa OC co teraz zrobić?

15 Gru 2015, 15:13

Kupiłem samochód na umowie wpisaliśmy 2 kupujących czyli mnie i współwłaściciela 2 dni potem przez internet wykupiłem polise OC na mnie i na współwłaściciela który ma 60% znizki po zakupie tej polisie i zapłąceniu polisy doszłem do wniosku że chce być tylko właścicielem sam wiec pojechałem do sprzedającego i spisaliśmy umowe na mnie tylko, bo jeszcze na szczescie nie zdązył wyrejstrować auto. co z polisą, jak zrobić zeby byla na mnie napisać darowize(tak an niby tylko dla oc) czy co auto jeszcze nie jest przerejstrowane.
Gifer
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW nie wiem

16 Gru 2015, 19:03

Można to załatwić bez kombinacji ;) Zgłoś do ubezpieczyciela, że zostały wprowadzone zmiany na umowie kupna sprzedaży i jesteś obecnie jedynym właścicielem. Poproś o rekalkulację składki. Jeśli okaże się, że nie trzeba nic dopłacać albo niewiele to podmieni dane na prawidłowe i OC zostaje. Jeśli będzie znaczna dopłata to możesz do 30 dni od zakupu przez internet/telefon wypowiedzieć OC (odstąpienie od umowy zawartej na odległość) i kupić nowe w innej firmie na lepszych warunkach (w tym celu zapraszam np. na naszą porównywarkę, aby znaleźć jak najtańsze OC :) )

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

16 Gru 2015, 19:29

Super dziękuje bardzo, ale już podesłałem im umowe darowizny w mFind wyszło mi najtaniej w benefia :) Dzięki
Gifer
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW nie wiem

16 Gru 2015, 19:30

O! No to w takim razie super :ok:

Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40