REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Sam wentylator można sprawdzić na krótko powinien wtedy chodzić na najwyższych obrotach i jak jest sprawny to będzie działał bez problemu. W ciemno nie ma co zamawiać bo problem wcale nie musi być w wentylatorze.mariuszaerox napisał(a):Bo nie wiem czy zamawiać nowy wentylator ?
Nie koniecznie może być problem ze szczotkami. Warto dokładnie go przejrzeć i zobaczyć czy nie ma luzów.mariuszaerox napisał(a):zaczął chrobotać a po chwili normalnie cicho chodził, już kiedyś właśnie słyszałem że coś trzeszczy w nawiewie więc pewnie będzie się wentylator kończył
Nie wiem dokładnie jak jest w tej Polówce. Musisz tam zajrzeć i zobaczyć czasem jest tak że miejsca mamy sporo i wystarczy rozpiąć obudowę lub nawet cały wentylator z nią można szybko wyciągnąć.mariuszaerox napisał(a):Duzo roboty żeby wyciągnąć ? Nie bawiłem się nigdy z tym
Może się okazać że teraz nie będzie sprawiał problemów przez dłuższy czas. Czasem czyszczenie i smarowanie pomaga na wiele miesięcy może nie WD40 ale na jakiś czas na pewno pomoże i będziesz miał spokój.mariuszaerox napisał(a):póki co go nie zmieniałem bo stary chodzi, wydmuchałem i nasmarowałem wd