Polo IV vs Ibiza III vs Fabia I vs Stilo

08 Lip 2010, 05:21

Dzięki za rady zobaczymy co kolego przywiezie po niedzieli. Za polo przemawia znaczek VW i fakt ze nie traci na wartości tak bardzo jak skoda. Dodam że jechałem polówką z roko 2000 i nie ma porównania do SC pomimo że auto również do wielkich nie należy.
harvard
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

10 Lip 2010, 14:20

harvard napisał(a):Dzięki za rady zobaczymy co kolego przywiezie po niedzieli. Za polo przemawia znaczek VW i fakt ze nie traci na wartości tak bardzo jak skoda. Dodam że jechałem polówką z roko 2000 i nie ma porównania do SC pomimo że auto również do wielkich nie należy.

Bo to nie ta klasa. Chcesz porównać produkt segmentu B VW i Fiata? To pojeździj Polo i Punto.
Seicento to jeszcze mniejsze auto.

Naturalnie, każdy wybiera to co jemu się podoba i co uzna za słuszne. Nie ma się co oszukiwać, ale VW faktycznie najmniej straci na wartości, chociaż w porównaniu ze Skodą, czy Seatem to nie są jakieś straszne różnice.
Fiat straci najwięcej, to minus przy odsprzedaży, ale plus przy zakupie. Bo masz auto za mniejszą kwotę, ale większe, lepiej wyposażone z lepszym silnikiem.
Ale nie każdemu potrzebny od razu kompakt, jeżeli wystarczy auto segmentu B.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Lip 2010, 08:01

Kupiłem auto. Golf IV 2002 rok. Furka super. Cieszę się że nie kupiłem małego Polo i skody. Jak usuadłem do golfa wiedziałęm że wybór właściwy.
harvard
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

22 Lip 2010, 08:30

Ja byś mógł to daj jakieś foty :)
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
    Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...
    Skoda Octavia Scout 2.0 FSI - dane techniczne
    Skoda Octavia Scout powstała na bazie modelu Octavia kombi ktora wyposaźona była w napęd 4x4. Wersja Scout miała inny styl i większe umiejętności do jazdy w terenie. Odpowiednio przygotowane nadwozie pozwoliło na uzyskanie ...