Polonez 1.6 GLE brak mocy na LPG

29 Paź 2009, 18:15

witam wszystkich tak jak w temacie mój polonez praktycznie nie ma siły jak jadę na LPG, muszę jego bujać do 3 tys obrotów żeby jako tako jechał, na benzynie jedzie jakby na turbodoładowaniu, a na gazie praktycznie stoi w miejscu. Wyjmowałem świecie są ładnie wypalone moim zdaniem to nie wina świec. I mam pytanie czy to jest wina jakości LPG czy przyczyny szukać gdzieś indziej. Bardzo proszę o pomoc
kania
Nowicjusz

Miejscowość: Czuchów-Pieńki
  • 29 Paź 2009, 21:19

Sprawdź filterek gazu. Znajdziesz go gdzieś przy parowniku
    lukaszkomza
    Początkujący

Miejscowość: Więcbork

30 Paź 2009, 09:32

Może to też być sprawa jakości LPG.Zatankuj na jakiejśc większej,porządnej stacji typu Orlrn,BP,Schell itp.
    Jak to nie pomoże,to lepiej podjedz do gazownika i niech zrobi przegląd instalcji.Zapłacisz koło 50 złi będziesz miał spokój.
    Chyba,że wiesz jak się wymienia filterek gazu,o którym wspomniał kolega,jak się czyści parownik i jak się sprawdza elektrozawory i czy silnik nie pali na LPG obu paliw.Wymiana filterka gazu wbrew pozorom nie jest taka prosta,jak przy wymianie filterka z Pb.Trzeba zachowaćpewne zasady,ale o tych jużpisaliśmy na naszym forum gazowym,więc jak poszukasz to znajdziesz na pewno.To samo dotyczy pozostałych rzeczy.
    No i oczywiście regulacja instalacjji.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Powrót z wakacji bez pośpiechu
      Nadszedł czas powrotu z urlopów. Jak zadbać o to, żeby bezpiecznie dotrzeć do domu? Przede wszystkim ważny jest brak pośpiechu i dostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze. Najwięcej osób ...