Polonez Caro i zapłon

27 Lut 2008, 16:25

Witam, mam pewien problem z moim poldkiem. Mam instalację gazową w nim i nie wiem co się porobiło, ale muszę dość długo chełtać
zanim zapali mi. Na gazie zawsze palę bo benzyny nie używam bo nie działa już na benzynie.
Światła wyłączone etc, daję mu małą dawkę przed zapaleniem i tak jakoś kręci kręci, czasem sie dusi jak by nie mógł uciągnąć aż w końcu zapala.

Nic sie na autach nie znam ale kolega mi niby ustawił zapłon (kręcił tą puszką z kablami wys. napięcia) A może dawka gazu jest za bardzo uboga że tak powiem?? Co to może być, poradźcie coś czego tam się mam czepić? Polonez Caro 1.5dm3 / 93r. zielony :D

Aha i nie pytajcie jak działał mi wcześniej ten poldek bo mam go kilka miesięcy dopiero.
mojzesz101
Nowicjusz

28 Lut 2008, 08:47

NA sam początek przeczytaj to,co pisze u samej góry.Jak to wszystko zrobisz i problemy będą nadal,to pisz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Lut 2008, 15:56

Przepraszam ale nie rozumiem o co chodzi z tym:

MotoAlbercik napisał(a):NA sam początek przeczytaj to,co pisze u samej góry.

Poważnie mam problem i chce się dowiedzieć jak go rozwiązać, proszę o jaśniejsze wskazówki.
mojzesz101
Nowicjusz

28 Lut 2008, 22:45

proponuje zebys jechał na ustawienie gazu bo wydaje mi sie ze jest troszeczke za bardzo odkrecony. a ze tak zapytam ile palił do tej pory
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

29 Lut 2008, 16:46

Hmm, nie mam pojęcia ile palił, nie wiele nim jeżdżono więc nie odpowiem na to pytanie ani precyzyjnie ani 'na oko' :) Powiem tak, że na początku jak go miałem to pod górkę na 2 biegu musiałem jechać, słaby był jakiś, potem pobawiłem się pokrętłami od gazu i teraz jest mocniejszy i na 3 pod górkę jadę. Może jednak odwiedzę jakiś warsztat żeby mi ustawili ten gaz... Ale jeśli ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł to proszę pisać :)
mojzesz101
Nowicjusz

01 Mar 2008, 10:22

Przeczytaj przyklejony temat,który jest jako pierwszy u góry w tym dziale.Tam opisane jest jakie podstawowe rzeczy nalezy zrobic przy takich problemach jak masz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Lexus Landau
    Koncepcyjny Lexus Landau zadebiutował w 1994 roku. Auto wywołało spore zainteresowanie. W ofertach marek klasy premium trudno było wtedy znaleźć hatchbacka segmentu C, królowały natomiast klasyczne sedany. Koncept ...