Pomoc przy kupnie ;-)

19 Sie 2010, 20:07

Jakbyście jeździli VW to by każdy wiedział o tym że w starszych modelach licznik po przekroczeniu 300 000 km zeruje się i przebieg leci od 0km :mrgreen:
Znika też przy okazji napis TOTAL

Także ten Ventylek ma 340 000 km, co i tak jest normalny przebieg, pozatym wygląda ładnie i wygląda na niebitego
ja miałem takie Vento z tym że 2.0 miał 320 000 a ciśnienie oleju miał książkowe, silnik spokojnie starcza na 500 000km to są bdb motory ten 1.9 też jest bdb

[ Dodano: 19 Sierpień 2010, 21:12 ]
barol91 napisał(a):Przebieg w tym Vento naprawde mistrzostwo :mrgreen:

barol nieznasz się, to się nie śmiej, czy gość napisał coś o przebiegu? napisał tyle ile jest na blacie, auto ma 340 tys. każdy kto sie interesuje motoryzacją o tym wie,
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

19 Sie 2010, 21:15

Jakbym nie wiedział :roll: już nawet zażartować nie można ehh
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Sie 2010, 21:27

andrewb25 to dobrze że nas uświadomiłeś bo większość osób pewnie tego nie wiedziało.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

19 Sie 2010, 22:37

witam
jestem nowy na forum, polecam mazde 323 spalanie jest małe, blacha bez najmniejszych problemów
punto5
Nowicjusz

Miejscowość: śląskie

20 Sie 2010, 05:11

Mazda odpada ;-) nie lubie tej marki samochodu i tyle :D co do Venta też tak myślałem,że ma ponad 300 km przebiegu no nie ważne mam jeszcze takie coś na oku :

Honda Accord :

[link do oferty na Allegro wygasł]

Honda Civic :

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

i tutaj jest automat... i właśnie nie wiem czy jest sens kupować auto na automacie. czy się zaraz nie zepsuje i nie będę co chwila go naprawiał ... także pytanie do was co o tym myślicie ?

i golfik 3

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

;-)
:-)
ryba1990
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

20 Sie 2010, 09:21

Ja powiem tak,pamiętam jak pisałem tutaj że nigdy nie kupie auta z automatem ale jednak wkońcu sie przekonałem a to dzięki ostatniej jeżdzie ze znajomym jego BMW E46 w automacie i stwierdzam że to bardzo dobra sprawa jest i niewiem czy przy kupnie auta nie kupie automata.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
    Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...
    Nowy Nissan LEAF
    Przenosząc technologię Zero emisji na nowy poziom, nowy LEAF produkowany w Europie będzie miał swój światowy debiut w Genewie. Nowy LEAF, który został zaprojektowany i opracowany ze szczególnym uwzględnieniem ...

20 Sie 2010, 13:00

Hehe, każdy kiedyś zrozumie, że automat jest lepszy od manuala ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

20 Sie 2010, 13:17

No ja już to zrozumiałem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Sie 2010, 14:02

Zależy jaki automat, te starsze wcale nie są takie dobre, szczególne z mniejszymi silnikami. :/
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

20 Sie 2010, 15:02

Wszystko co stare jest gorsze. Technologia idzie z roku na rok do przodu więc to oczywiste że im nowsze automaty tym lepsze.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

22 Sie 2010, 23:06

Jednak kupiłem tą honde z 97r na automacie, jako pierwsze wrażenie automata to Rewelacja ! mam nadzieję,że będzie się sprawował jak najlepiej ;-) Dzięki wam za porady ! pozdrawiam ;-)
:-)
ryba1990
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów