Witam wszystkich!
Proszę o pomoc przy wyborze auta w przedziale cenowym 8-10 tyś.
Przez ostatnie pół roku, od kiedy mam prawo jazdy zrobiłem już z 20 tyś km, więc jak widać - spalanie nie może być zbyt wielkie, bo zbankrutuję
![Wink ;)]()
Z tego powodu benzyna nie wchodzi w grę - jedynie LPG, albo diesel.
Robię codziennie przynajmniej 100km na krętej drodze, gdzie nie ma zbyt wiele miejsc do wyprzedzania, więc potrzebuję przyspieszenia.
Myślałem o Celice VII TS 193km w gazie, ale szkoda by mi było gazować ten silnik.
Drugi typ, to BMW M3 E46 w sedanie, z jakimś silniczkiem diesla, ale słyszałem, że koszty napraw są nieporównywalne z innymi pojazdami w tej cenie. Nie chcę kupić czegoś, czego nie będę w stanie utrzymać z uwagi na to, że jeszcze się uczę i nie mam stałej pracy.
Kolejny typ - Hyoundai Coupe III, ale tu może być ciężko dostać jakiś egzemplarz w dobrym stanie w tej cenie i do tego dochodzi też gaz ;/
Ostatnie dwie propozycje na ten moment to Mazda 3 / 6 w sedanie.
Liczę, że dostanę jeszcze jakieś ciekawe propozycje co mógłbym kupić. Jeśli chodzi o wygląd, to lubię sportowe kształty, bez żadnych większych wymagań.
Przede wszystkim pojazd musi być w miarę ekonomiczny i posiadać dobre przyspieszenie w przedziale 70-110 km/h. Prędkość maksymalna mnie nie interesuje, bo i tak zazwyczaj jeżdżę po trasach, gdzie więcej jak te 110 nie ma co się rozpędzać.