Witam, właśnie przymierzam się do kupna samochodu, ze względu na pieniądze jakie posiadam musi być to wóz używany. Ale zacznijmy od początku. Szukam małego wozu z charakterem sportowca, na co dzień jeżdżę sam lub z pasażerem, jednak chcę, żeby samochód miał tylną kanapę taką ''awaryjną'' na 2 miejsca, które nie muszą być wygodne. Samochód w większości będzie używany w mieście, czasem na niedługich trasach. Rocznie robię około 12 tys. km. Auto ma mieć kopa więc fajnie by było coś w granicach 200 KM. Na zakup samego samochodu mogę przeznaczyć około 45 tys i zostanie mi kilka tys na ewentualne dodatkowe koszty. Silnik koniecznie benzynowy. Chciałbym też racjonalnego spalania w codziennej eksploatacji, bo nie wyobrażam sobie spalania na poziomie 20l / 100km. Do 15l śr. spalana będzie ok. Nie chcę, żeby wóz był starszy niż 10 lat. Macie propozycje jakichś samochodów, które będą odpowiadały moim oczekiwaniom ? Z tego co przeglądałem to puki co spodobały mi się 2 wozy Audi TT ( 180 lub 225 KM ) oraz Mazda RX8 (192 lub 231 KM). Czekam na propozycję innych samochodów, które będą w stanie sprostać moim oczekiwaniom. Od razu mówię, że nie przemawiają do mnie wozy włoskie i koreańskie, najlepiej gdyby był to wóz niemiecki lub japoński, jednak żadnej propozycji nie skreślam. Dodam, że nie będzie to mój jedyny samochód, a więc nie liczy się praktyczność a raczej wrażenia z jazdy wozem, który ma kopa. Czekam na propozycje i z góry dziękuję