POMOC, WYBÓR KUPNA AUTA

11 Mar 2010, 17:31

Mam prośbe chciałbym kupić auto i nie wiem jakie auto bylyo by najlepsze
mam na to 17 tys
Chciałbym zeby to bylo auto 5 drzwiwoka, nie kombi, benzyna lub diesel ale lepiej disiel ogolnie zeby malo paliło, rocznik tak od 2001 roku najlepiej, przebieg okolo 150 tys
takie autko żeby czescie mozna bylo spokojnie wymienic i zeby byly wmiare cenowo

Mniej wiecej takie parametry czy mógłby ktoś mi doradzić

bardzo dziekuije z góry
golixmen
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

11 Mar 2010, 17:33

golixmen napisał(a): disiel
mam na to 17 tys
rocznik tak od 2001 roku najlepiej,
przebieg okolo 150 tys
To się wzajemnie wyklucza. Jedyne co by mogło spełnić te kryteria to Fiat Punto ale nie polecam. W tej cenie są lepsze auta.
Ostatnio edytowany przez KaczorLSM, 11 Mar 2010, 17:34, edytowano w sumie 1 raz
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

11 Mar 2010, 17:34

Francuza jakiegoś to spokojnie kupi do 17 tys.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

11 Mar 2010, 17:35

Kupi ale nie z przebiegiem 150tyś. Dla diesla licz 30tyś przebiegu rocznie. Może oprócz punto jakieś Clio jeszcze by się udało znaleźć ale dalej sądzę, że lepiej kupić starszy a lepszy samochód z trochę większym przebiegiem.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

11 Mar 2010, 18:04

KaczorLSM napisał(a):Może oprócz punto jakieś Clio jeszcze by się udało znaleźć
nie "jakieś" tylko pełno tego jest na allegro, trzeba tylko chcieć poszukać :wink:
Dla przykładu
:arrow: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Oczywiście autentyczność przebiegów jest pod wielkim znakiem zapytania...
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

11 Mar 2010, 21:52

Znaleźć Clio w tej cenie żaden problem tylko tak jak piszesz z niewiadomym przebiegiem. Jeśli ktoś pisze tak jak w ostatnim ogłoszeniu, że przez 6 lat zrobił dieslem 65 tyś km to dla mnie jest śmieszny.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Rewolucyjne światła ksenonowe (1991)
    Chociaż do dziś produkowane są samochody z halogenowymi żarówkami, to rewolucji w jakości, zasięgu i jasności samochodowego oświetlenia dokonały tzw. palniki ksenonowe, zastosowane po raz pierwszy w 1991 roku w BMW ...

11 Mar 2010, 22:31

KaczorLSM napisał(a):Znaleźć Clio w tej cenie żaden problem tylko tak jak piszesz z niewiadomym przebiegiem. Jeśli ktoś pisze tak jak w ostatnim ogłoszeniu, że przez 6 lat zrobił dieslem 65 tyś km to dla mnie jest śmieszny.

Tutaj to bym polemizował. Znam wiele osób, które rocznie robią dieslem 10-15k km. A szczególnie biorąc pod uwagę, tak jak tutaj, małe auto z 1.5 DCi. Przebiegu w Passatach kombi to można się obawiać, ale w przypadku takich samochodów to niekoniecznie.
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

11 Mar 2010, 22:39

arti123 napisał(a):Znam wiele osób, które rocznie robią dieslem 10-15k km.

Tylko, że te osoby kupiły sobie 10 letnie diesle a nie nowe z salonu droższe o 10-15 tyś zł od benzyny - zgadłem? Nowego diesla kupuje się po to, żeby jeździł i zarabiał na siebie. Staruszka to można kupić i pyrkać nim po 10 tyś bo różnica w cenie zakupu względem benzyny to 1000 zł.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

11 Mar 2010, 23:09

Ja proponuję Fiata Stilo, najlepiej z silnikiem 1.9 JTD. Najlepsze co będziesz mieć w tym aucie to silnik. Bardzo dobra dynamika, spalanie niskie. Niewielka awaryjność. Jak to Fiata mogą dręczyć drobne usterki, jednak tanie w naprawie i łatwo usuwalne. Jak wejdziesz na forum Fiata, to mając odrobinę pojęcia sam jesteś w stanie naprawić wiele rzeczy.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Mar 2010, 00:03

zgadzam sie w 100% z dishmanem stilo z 1,9 jtd 115KM bardzo dobry motor malo awaryjny i ogolnie fajne autko
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz