Pomocy światła nie świecą

12 Gru 2009, 14:33

Witam!
Nie świecą mi tylne światla w fordzie escorcie (1997) i kompletnie nie wiem co może być przyczyną. Proszę o jakieś wskazówki.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Angelika
angfr56
Nowicjusz

Miejscowość: Wałbrzych
  • 12 Gru 2009, 15:19

sprawdz bezpiecznik... i czy masa nie dotyka...
    Infernus_90
    Początkujący

Miejscowość: Wawa

12 Gru 2009, 15:37

Dzięki. Sprawdzę choć wydaje mi się że gdyby to były bezpieczniki to by jedna strona nie świeciła. Ale sprawdzę może akurat w tym fordzie są tak polączone.Dzięki

[ Dodano: Sob Gru 12, 2009 15:43 ]
    bezpieczniki sprawne i masa też a światła dalej nie działają. działają tylko tylnie stopy
    angfr56
    Nowicjusz

Miejscowość: Wałbrzych

12 Gru 2009, 20:54

A jak żarówki?Czy nie są spalone?Jeżeli są ok to sprawdz napięcie miernikiem uniwersalnym na stykach żarówki.Uważaj-przy włączonych światłach nie zetknij styków żarówki-strzeli bezpiecznik
    chicken19
    Zaawansowany

26 Gru 2009, 20:11

Miałem to samo. Godziny spędziłem szukając usterki - bezpieczniki ok, żarówki ok, przewody ok itd.
    Problem tkwi w samym włączniku świateł (ten włącznik który przekręcasz alby włączyć światła)
    U mnie wystarczyło rozebrać i przeczyścić. Trzeba uważać podczas rozbierania na dwie sprężynki po których kręci się włącznik - po prostu wystrzelą :)
    jacek_89
    Nowicjusz

Miejscowość: Mielec
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Audi SQ5 TDI - silnik V6 diesel Biturbo o mocy 313 KM
      Silnik 3.0 TDI z podwójnym turbodoładowaniem generuje olbrzymią moc 230 kW (313 KM), a jego maksymalny moment obrotowy wynosi 650 Nm i jest dostępny od 1450 do 2800 obr/min. Audi SQ5 TDI dostępne jest na rynku od 2013 ...