mike napisał(a):Francuskie auta mają strasznie gumowe skrzynie biegów
Mówisz o nowszych? U mnie o dziwo jest nieźle, ale mechanik sam stwierdził, że to pierwsza Renówka u niego od 10 lat co nie rzyga olejem z wybieraka, więc coś w tym musi być (zazwyczaj łapa jest od góry, tutaj od dołu).
Silnik 2JZ-GTE - Toyota Trudno znaleźć silnik o większej rozpoznawalności wśród miłośników samochodów sportowych niż 2JZ. Historia tej 6-cylindrowej, 3-litrowej, rzędowej jednostki sięga początku lat 90., a motor jest najczęściej ...
Co wpływa na ceny OC i AC? Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...
Kupione przed majówką wiem silnik najlepszy nie jest ale była okazja to kupilem auto widać zadbane i serwisowanie. I tak nie planuje tym jeździć dłużej niż 5 lat i zrobię ze 100000 km więc będzie myślę okey teraz ma 174800 przelotu
E tam najgorzej nie jest jak na TDI kultura pracy przyzwoita. Mechanik moj mówił że to nawet dobre jednostki są nie licząc kilku tam drobnych problemów.
Silnik nie jest zły, tylko jaki jest sens takiego 75-konnego diesla w aucie segmentu B? Za tę kasę lepiej było wziąć 1.4 85KM, nie ma gorszych osiągów, jest cichy, a te 1,5l różnicy w spalaniu to pierwsza lepsza awaria diesla zniweluje.
Pojadą podobnie, z przewagą TDI bo diesel ma zawsze więcej koni niż fabryka podaje, do tego 50 Nm więcej, więc pewnie z 80 koni i 180 Nm a benzynka 85 koni i 130 Nm, także osiągi zbliżone, a elastyczność zawsze na + w dieslu.
Tak, diesel ma więcej Nm ale nie przekłada to się na osiągi, bo koniec końców rozwija je przez mały zakres obrotów a po drugie dochodzi machanie bieganie i turbodziura. Weź sobie identyczne auta o podobnej mocy i zobaczysz. Diesel będzie zawsze wolniejszy, jego przewaga wychodzi TYLKO podczas przyspieszania na jednym przełożeniu. Ile razy to można tłumaczyć.
Ja jestem świadomy tego że diesel jest wolniejszy i ma turbo dziurę ale wziąłem dlatego że trafił się przyzwoity egzemplarz a na moc i osiągi nie patrzę aż tak mocno bo to tylko ma być normalne auto a nie jakaś zabawka do rajdów.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.