galakty napisał(a):ZetKet napisał(a):której opiszę co bym chciał a oni zajmą się wyszukaniem takiego egzemplarza i sprawdzeniem go
Pytanie dlaczego chcesz marnować hajs? Problem w tym, że takie firmy owszem znajdą i sprawdzą, ale co z tego? Myślisz że ktokolwiek da Ci jakąkolwiek gwarancję, że auto jest sprawne i się nie zepsuje? Nie. Wydasz tylko masę gotówki (bo wątpię że na 1 aucie się skończy, to są firmy i muszą zarabiać, nie będą perełek szukać). W końcu znajdą Ci auto, sprawdzą, powiedzą że jest ok, Ty kupisz a za miesiąc poleci skrzynia i wydasz 1500 zł. I co wtedy? Nic. Ale gdybyś sam znalazł auto to te 1500 zł byś może miał, albo chociaż połowę tego.
Nieoczekuje gwarancji, tylko sprawdzonego samochodu. Bez jaj chyba ktos kto zna sie na rzeczy potrafi stwierdzić przy oględzinach czy coś wskazuje na to że bedzie do wymiany za chwile czy jest okej na dluzszy czas.
Właśnie sęk w tym że nie chcę płacić kilka razy od kazdej sztuki tylko raz za znalezienie jednej, w zależności jakie to będą koszta.
Sam moge znaleźć to nie ma problemu z tym że sam nie mam takiej wiedzy żeby przy oględzinach stwierdzić że można brać. Tak samo samemu moge znaleźć jakieś i zlecać pokolei sprawdzanie ale to będzie tak jak mówisz kilka tysiecy sie uzbiera więc bez sensu.
tomekdk napisał(a):Gdybyś miał budżet kilkadziesiąt tysięcy złotych to może by się ktoś znalazł, ale przy 17000zł i szukaniu Audi A4 1.8T nikt się tego zadania tutaj w kraju nie podejmie, bo te auta są przeważnie bardzo wyeksploatowane i praktycznie 100% z nich było kiedyś do Polski sprowadzone, także ryzyko dla takiej osoby jest ogromne.
Poza tym bardzo poszukiwany na rynku model, także dobre egzemplarze bardzo się cenią.
Mi to obojętne czy w kraju czy poza, dlatego mówie że nie jest to konieczne że z zagranicy.
yeti65 napisał(a):tomekdk napisał(a):Chodzi mi o firme, której opiszę co bym chciał a oni zajmą się wyszukaniem takiego egzemplarza i sprawdzeniem go.
Opisz tu na forum, jakie wymagania, jaki budżet. Koledzy coś wyszukają i wtedy możesz zlecić sprawdzenie firmie.
To wyjdzie na jedno - kilka samochodów, kilka tys na sprawdzanie
Zresztą narazie nie szukam, tylko pytam