Pomozcie wyb.kombi w dieslu do 12tys bo nie wiem co myslec

10 Maj 2007, 09:18

Witam

od 2 tygodni przegladam internet w poszukiwaniu idealnego kombi do 12 tys PLN.

ale jak juz mi sie jakies spodoba, poczytam o nim troche, jestem prawie zdecydowany, to wchodze na forum milosnikow danego modelu i czytam tylko niepochlebne opinie o dieslach. Jestem juz tak skolowany, ze nie wiem co myslec, dlatego prosze o pomoc.
(obecnie mam JetteII z '88 - i jezdze do stacji kontroli pojazdow szokowac Panow tam pracujacych - po kontroli musze pokazywac dowod rej. bo nie chca uwierzyc ze to auto ma az 19lat :)

Szukam: auta kombi, z silnikiem diesla (najlepiej TDI ) dynamicznego, pojemnego w cenie do 12 tys. nie starszego niz 13 lat, z dobrym wyposazeniem, wygodnego (robie trasy po 950km...tak,tak tą Jettą!!!)
koniecznie musi byc to auto godne zaufania, czyli w miare bezawaryjne

na oku mialem (chronologicznie):

1. Opla Omegę B kombi 2,5TDS
2. BMW 525TDS Touring (to ten sam silnik co w oplu tylko kilka koni wiecej)
3. VW Passat B4 1,9TDI

POMÓŻCIE!!!!!
rockman2
Nowicjusz

10 Maj 2007, 15:39

:shock: Biskup Ignacy Krasicki, który bywał na Obiadach Czwartkowych u Króla Stasia, napisał taką fraszkę pt "Rozterki" Mniej więcej biegło to tak: osiołkowi w żłoby dano
w jeden owies, w drugi siano...
...i to pachnie i to nęci...
aż oślina pośród jadła z głodu padła.
Znajdź pełny tekst; gdzieś wśród gimnazjalnych...
Autorowi chodziło o wytknięcie typowo polskich przywar ówczesnych czasów - przedrozbiorowych, jeśli dobrze pamiętam :D
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

10 Maj 2007, 18:14

dzieki za porade, ale chociaz mam wyzsze wyksztalcenie, nie kumam tej porady...czy ja na pewno jestem na forum samochodowym???
rockman2
Nowicjusz

10 Maj 2007, 19:01

Myślę, że najlepszym wyborem będzie Passat. Silnik TDi jest bardzo udany i oszczędny. Silnik TDS jest to silnik Oplowski, a BMW pomogło w stworzeniu i dopracowaniu (albo na odwrót już nie pamiętam :roll: ). Po za tym w tym silniku lubi sobie paść pompa paliwa, i ten silnik nie jest znowu taki oszczędny w porównaniu z TDi.
Pozdrawiam.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

11 Maj 2007, 07:22

:lol: :oops: rockman2: gratuluję wyższego...! :D
Ostatnio edytowany przez malken, 14 Maj 2007, 18:36, edytowano w sumie 1 raz
malken
Aktywny

11 Maj 2007, 12:51

malken napisał(a)::lol: :oops: rockman2: gratuluję wyższego; z maturą i liceum było jednak średni chyba, skoro nie kojarzysz Poety i Bajkopisarza wymienionego przeze mnie? Cytat niekompletny wprawdzie, ale rozterki wielu forumowiczów i postaci przed pokarmami - jakże podobne...? Jeśli facet ma takie dylematy - to czy w pełni jest facetem?

Z matura i liceum bylo calkiem calkiem, poete kojarze. Ale jesli sie nie myle to to jest odpowiednie miejsce na takie pytania od ludzi potrzebujacych porady. Nie kazdy jest geniuszem w sprawach motoryzacyjnych. A niektorzy chyba nie maja o motoryzacji pojecia zadnego...dla takich mam propozycje...poszukac forum "filozofia" lub "polonistyka"...
rockman2
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autentyczny i komfortowy SUV na drogę i w teren
    Duster zyskał wyposażenie, które ułatwia mu poruszanie się zarówno w mieście, jak i z dala od przetartych szlaków. Zachowuje doskonałą zdolność do pokonywania przeszkód terenowych, która ...

11 Maj 2007, 13:04

rockman2:ależ proszę bardzo poradę: podobnie, jak arek_89 gorąco polecam Passata... :wink:
Gdyby chodziło o wybór partnerki "na dobre i na złe" - też pisałbyś na "forum matrimonium"? A ten wybór wbrew pozorom jakoś każdemu łatwiej przychodzi i parametrów jakby mniej...I tylko zbyć trudniej nietrafiony nabytek... :oops: :wink:
malken
Aktywny

11 Maj 2007, 19:37

Przychylam się do porady arka - passat.
Szerokości, przyczepności
miko
Początkujący

Miejscowość: południe polski

12 Maj 2007, 11:56

Tylko Passat 1.9 TDI, proponuje Wersje 115konną