REKLAMA
Cześć, miałem kupić samochód w przyszłym roku na początku wiosny ale jednak zdecydowałem się na poszukiwanie samochodu teraz i przy szczęśliwym znalezieniu czegoś godnego rozważam opcję zakupu.
- Budżet to około 15-16 tys(zawarty w nim mam pakiet startowy ok. 2 tys), ale jeżeli da się kupić samochód za mniej to lepiej dla portfela i ew. na budżet startowy,
- benzyna(gaz w przypadku dużego spalania), roczne przebiegi ok. 15 tys km - miasto 60%/trasa 40%,
- skrzynia manualna, pojemność silnika max 2.5l,
- przy tym budżecie wymagam aby już była klimatyzacja, elektryczne szyby min. przód + podłokietnik
- *nadwozie typu sedan(coś jakby limuzyna), ale nie wykluczam hatchback(w przypadku Vectry C) bądź kombi,
- fajnie gdyby samochód wyróżniał się z tłumu, ale ten warunek jest nie konieczny!
To chyba na tyle z wymagań, przejdźmy do sedna. Rozejrzałem się trochę(rejon śląski/małopolski) i na uwadze jak do tej pory miałem Vectrę C hatchback/kombi z silnikiem 1.8 122km ale znalezienie takowego samochodu w dobrym stanie graniczy z cudem chyba, że sprowadzone z niemiec(1 właściciel , Passat B5 FL - tutaj porządnie się nie przykładałem bo za dużo zajechanych modeli, myślałem o 2.0T + gaz. Miałem okazję pojeździć Peugeot 407, bardzo mile go wspominam i przede-wszystkim wizualnie miodzio. Myślałem nad BMW, ale nie za bardzo jestem w temacie.
Pozdrawiam i czekam na propozycje