POMPA PALIWOWA

22 Maj 2013, 10:41

Czy ktoś się orientuje, czy pompka paliwa z peugeot'a 106 pasuje do peugeota 306? Mechanik najpierw twierdził, że tak, wymienił ją, samochód odpalił, ale kiedy poszedł znów było to samo. Wrócił i stwierdził, że pompka jednak nie pasuje. Nie jestem jednak pewna, czy problem tkwi tylko w pompce. Samochód da sie na chwile odpalić ale warkocze jak traktor. Proszę o odpowiedzi!:)
aniwil23
Nowicjusz

Auto: Peugeot 306
  • 22 Maj 2013, 11:17

Który rok, jaki silnik, wtrysk/gaźnik???
    Vermin
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
    Prawo jazdy: 06 01 1992
    Auto: Ściera
    Silnik: 2.0 DOHC EFI
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1993

22 Maj 2013, 12:45

106- 96 rok 1 l silnik, gaznik
    306- 94 rok , 1.4 silnik , wtrysk
    aniwil23
    Nowicjusz

22 Maj 2013, 14:14

Ok. 306 1.4 benzyna na wtrysku 1994 r.

Co znaczy że warkocze jak traktor? Najlepiej jakbyś nagrała tą pracę "jak traktor". Ja baaardzo wątpię aby winna była pompka paliwa w baku... Na ciepłym i zimnym jest to samo??? A jeśli go odpalisz i będziesz gazować to będzie chodził??? Było coś ostatnio robione przy samochodzie (cokolwiek)??? To się stało tak z dnia na dzień??? Był podłączany pod kompa??? Jakieś błędy??? Kopci ten samochód???

Pozdrawiam :).
    Vermin
    Stały forumowicz

22 Maj 2013, 16:39

Co znaczy że warkocze jak traktor? Najlepiej jakbyś nagrała tą pracę "jak traktor". Ja baaardzo wątpię aby winna była pompka paliwa w baku... Na ciepłym i zimnym jest to samo??? A jeśli go odpalisz i będziesz gazować to będzie chodził??? Było coś ostatnio robione przy samochodzie (cokolwiek)??? To się stało tak z dnia na dzień??? Był podłączany pod kompa??? Jakieś błędy??? Kopci ten samochód???

Jak odpalasz i gazujesz to chodzi, ale bardzo głośno. Samochod byl kupiony ze szrotu ale jego pracownik podobno nim 2 tyg jezdzil i bez problemu,mial niedawno wymieniana skrzynie biegow i sprzęgło z tego co mowił, a dzien po tym jak kupilismy po prostu zgasł i nie chcial odpalic. wtedy wymienilismy tą pompke ze 106 i dalej tak jak pisalam. Czyli wychodzi na ta ze faktycznie pompka byla do wymiany ale cos jeszcze nie gra. Chodzi mi o to właściwie czy tak jak ten mechanik twierdzi trzeba mu włożyc inna pompke czy poszukac problemu gdzie indziej.
    aniwil23
    Nowicjusz

22 Maj 2013, 16:54

aniwil23 napisał(a): Czyli wychodzi na ta ze faktycznie pompka byla do wymiany ale cos jeszcze nie gra. Chodzi mi o to właściwie czy tak jak ten mechanik twierdzi trzeba mu włożyc inna pompke czy poszukac problemu gdzie indziej.

Jeżeli uważasz że pompka jest na bank do wymiany to zacznij od wymiany pompki :). Proste. Potem zobaczymy. Napisz co się zmieniło ;). Wg. mnie pompka nie gra tu głównych skrzypiec...

Vermin
    Stały forumowicz

23 Maj 2013, 09:26

To nie ja sądzę, że pompka jest do wymiany tylko mechanik :D jak sie go gazuje to chodzi ale przerywa tak jakby nie przepalał tego paliwa raczej. ale jak chwile pochodzi to za chwile juz sie nie chce odpalić. a z ta pompką chodzi o to ze kiedy mial ta swoja to wogole nie chcial odpalac, a po wstawieniu tej ze 106 odpala ale nadal cos nie tam, no ale skoro juz odpala to niby pompka powinna byc chyba moim zdaniem w porządku. mechanik sie uparł i dzis podobno ma włożyc inną, zobaczymy czy to wogóle coś zmieni. A i zapomniałam napisać że jak sie go gazuje to z wydechu kopci tak ze zostaje na trawie czarny osad.
    aniwil23
    Nowicjusz

23 Maj 2013, 09:27

Dzięki wielkie wógóle za zainteresowanie i pomoc :)
    aniwil23
    Nowicjusz

24 Maj 2013, 01:57

aniwil23 napisał(a):Dzięki wielkie wógóle za zainteresowanie i pomoc :)

Proszę bardzo :D. Ale muszę Cię zmartwić. Mam teraz mało czasu i nie wiem jak często będę na forum :(. Aczkolwiek na bank wpadnę raz na jakiś czas. Akurat teraz te podziękowania... A bardzo chciałbym coś podpowiedzieć... Pomyślę o tym. Zobaczę co mi do głowy wpadnie.

Vermin
    Stały forumowicz

24 Maj 2013, 06:52

To nic :) no mechanik był wczoraj i znów stwierdził że złą pompkę wział i dzis poraz kolejny będzie się siłował :D Ja się nie wymądrzam bo sie nie znam, niech się siłuje ;) Jak wpadnie Ci coś do głowy co tam może być nie tak to proszę o rady :)
    aniwil23
    Nowicjusz

24 Maj 2013, 22:49

Ok :). Najlepiej jakbyś mogła nagrać tą pracę "jak traktor" bo mnie to ciekawi... Jakiś filmik albo coś... Napisz jak po wymianie pompki ;). Jesteś może z okolic stolicy??? Jeżeli tak:

http://205garage.pl/ ...

To zobacz.

Vermin
    Stały forumowicz