Pontiac sunfire uciekajace napiecie

05 Mar 2014, 21:41

witam, mam problem z pontiacem sunfire, nie mialem masy w jednej lampie i mechanik mi zrobil to lecz przy okazji rozwalil co innego. usterka objawia sie tak ze jadac wskaznik predkosci i obrotow nie dziala albo staje na jakis wartosciach przy naciskaniu hamulca,wycieraczki wolniej chodza, radio sie rozlacza i swiatla przygasaja lekko gdy sie wciska stop. na wcisnietym stopie tak jakby ucieka napiecie gdy sie to mierzy. swiatla przeciwmgielne przednie dzialaly przed usterka a teraz nie ma ich w ogole, mechanik mowi ze to nie to jest problemem( wiec dlaczego nie dzialaja?) tydzien nad tym siedzi i nic nie wymyslil, wymienil przewody na tyle samochodu i nic. mowi ze akumulator jeszcze sprobowac wymienic( moj ma rok). jak dlamnie jak rozwalil to powinien wiedziec jak zrobic jeszcze majac schemat elektryki do tego modelu. ktos ma jakis pomysl? jutro daje mu ostatni dzien i ide do kogos innego.
omegamat162
Nowicjusz

Auto: pontiac sunfire
Silnik: 2.2 141 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2003

05 Mar 2014, 23:26

Pisz po polsku.Tylko nie mów że miałeś pod górkę.
omegamat162 napisał(a): jak dlamnie jak rozwalil to powinien wiedziec jak zrobic

Powinien.
Przyduś gada zepsuł niech naprawi.A jak się nie zna niech sobie znajdzie kogoś kto się zna.
omegamat162 napisał(a):ktos ma jakis pomysl?

Posprawdzaj przewody masowe i ich połączenie. Między akumulatorem a silnikiem i nadwoziem.
Woltomierzem sprawdź ładowanie.
Obejrzyj trochę miejsca gdzie grzebał fachowiec może zobaczysz co zepsuł czy urwał.
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

06 Mar 2014, 13:03

pod gorke mialem bo po katowaniu bica bylem. no on tam niby woltomierzem przy mnie sprawdzal napiecie przy akumulatorze itp. sprawdzic co robil z kablami tez trudno bo to americano i juz po sprowadzeniu kilka lat temu elektryke mial przerabiana. moze wlasnie jeszcze dodatkowa mase zrobic ? dzis ide do dziada po poludniu i zobacze czy cos wymyslil, jak nie to bedzie mial darmowe siedzenie przy tym samochodzie bo mu napewno nie zaplace.
omegamat162
Nowicjusz

06 Mar 2014, 20:31

zrobione, postalem nad nim godzine i zrobil, wyjal aku mase nowa dal wszystkie styki poczyscil i jest git. wg mnie jako mechanik powinien to zrobic od razu a nie sie bawic w wymiane tylnej instalacji...
omegamat162
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alarm zmęczenia, zrób przerwę za kierownicą
    Wiele samochodów jest obecnie wyposażonych w systemy, które wspomagają kierowcę podczas jazdy. Jednym z nich jest kontrola wykrywania symptomów zmęczenia, szczególnie przydatna podczas pokonywania ...