Porównanie ofert kompletnego pakietu ubezpieczeniowego

22 Sie 2008, 16:06

To mam Ci trzeci raz to samo napisać?
Pozdrawiam
skowron
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

22 Sie 2008, 20:05

Skowron piszesz jak potłuczone dziecko wiesz? Wszyscy mają racje zarzucając Ci nieskładne wypowiedzi, bo takie są. Czytam to po raz 3 i dalej nie rozumiem. Napisałeś, że zaproponowali mu cenę taką jak konkurencja, a i tak było drożej, a jak mogą chcieć więcej skoro chcieli tyle samo co konkurencja podana przez Twojego brata. Przemyśl to i przed kliknięciem wyślij przeczytaj swojego posta ,żeby uniknąć takich pytań , bo tylko obrażasz ludzi dużo inteligentniejszych od Ciebie, którzy grzecznie pytają o co CI chodziło w poście, który napisałeś tak nieskładnie, że powinieneś w szkole dostać dwóje!

Co do link 4 Ojciec wcześniej miał u jakiegoś prywaciarza, ale okazało się ,że po kupnie samochodu facet chciał od niego za OC 3600zł mimo iż ma 60% zniżki, zadzwonił do Link4 i ma to samo za 2700 bodajże. (Volvo v70 2.5 tdi)
kociub
Początkujący

24 Sie 2008, 01:34

Kociub i Ty śmiesz pisać, że to ja obrażam ludzi. Weź luknij na to co sam napisałeś. Ktoś się spytał o link 4, więc wyraziłem swoją opinię, krótko zwięźle i na temat, dokładnie tak samo jak Ty. Jednak zaraz przyszedł Wydech i zaczął swoje z zapachem do samochodu. Widzę, że teraz Ty "przejąłeś pałeczkę". Spróbuj może przymknąć oko na moje mało składne wypowiedzi i powiedz mi gdzie tutaj jest składnia?

"Co do link 4 Ojciec wcześniej miał u jakiegoś prywaciarza, ale okazało się ,że po kupnie samochodu facet chciał od niego za OC 3600zł mimo iż ma 60% zniżki, zadzwonił do link4 i ma to samo za 2700 bodajże. (Volvo v70 2.5 tdi)"

Składnia poszła w las jak, masz ode mnie dwóje!

2700zł to może za komplet z AC było? Bo jak na samo OC to strasznie drogo?
Pozdrawiam
skowron
Nowicjusz

24 Sie 2008, 10:37

Bardzo logiczne zdanie moim skromnym... zdaniem :P Z dwóją się zdaje :P
Taniej nie było nigdzie.
kociub
Początkujący

25 Sie 2008, 10:23

Czyli za te 2700zł to było samo OC? Dlaczego tak drogo? Zwyżka za markę, czy dlatego, że było to nowe i drogie auto?
Pozdrawiam
skowron
Nowicjusz

25 Sie 2008, 15:46

kociub dzieki,

skowron: wypowiedz kociuba mimo ze troche nie skladna ale przynajmniej zrozumiala, i nie zaprzeczala samej sobie, co do Twojego postu to hmmm czytam i nie rozumie....no trudno :)

Ale wracajac 2600 za same OC to fakt duzo duzo...z ktorego roku byla ta fura, moze to jakis swierzak wtedy bylaby mozliwa taka stawka...a cieakwe jak to wygladalo u innych ubezpieczycieli, kociub sprawdzales?
on_24
Początkujący

25 Sie 2008, 17:34

Powiem wam, że nie było na to za bardzo czasu, auto było sciągnięte i zarejestrowane na tego co je ściągną. Ja je odkupiłem i musiałem od razu ubezpieczyć(taka była umowa). Sprawdzałem tylko tamtego prywaciarza , bo poprzednie auta u niego miałem ubezpieczone, ale jak krzyknął taką sumę to się zdziwiłem.Porównanie ofert kompletnego pakietu ubezpieczeniowego
Świeżak to to nie jest, Volvo V70 2.5 Tdi (może przez pojemność) Ojciec ma 43 lata i ma 60%.
Ostatnio edytowany przez kociub, 09 Wrz 2011, 15:49, edytowano w sumie 1 raz
kociub
Początkujący

26 Sie 2008, 16:35

Najpierw przeczytałem że ten volviak miał 43 lata, to pomyślałem że to już zabytkowy. Później się skapnąłem że to Twój Tata ma 43 lata:P
W każdym razie drogo zapłaciłeś. Ja to w takich sytuacjach to bym sięgnął za telefon i zadzwonił do jakiegoś directa bo oni szybko działają i mają niskie stawki.
konjo
Nowicjusz

26 Sie 2008, 20:59

hehehe v 70 nie było tak starych :P
Tak była sytuacja myślę, że w przyszłym roku zmieni.Porównanie ofert kompletnego pakietu ubezpieczeniowego
Ostatnio edytowany przez kociub 09 Wrz 2011, 15:48, edytowano w sumie 2 razy
kociub
Początkujący

27 Sie 2008, 10:14

konjo napisał(a):Ja to w takich sytuacjach to bym sięgnął za telefon i zadzwonił do jakiegoś directa bo oni szybko działają i mają niskie stawki.

Ja właśnie sięgnąłem za telefon i w Liberty Direct było najdrożej. Kolega Kociub polecał wcześniej Link4 bo było taniej niż u "prywaciarza" (cokolwiek to znaczy) a jak się okazuje to stawka ubezpieczenia jak za Porsche. Widzę, że można na Was liczyć i na Wasze rady, ani jeden ani drugi nie sprawdził stawek innych firm, więc nie macie kompletnie żadnego porównania.

Kociub, piszesz, że taka była sytuacja, rozwiej moje wątpliwości i powiedz proszę co ta za sytuacja, że nie mogłeś wybrać tańszego ubezpieczenia?
Pozdrawiam
skowron
Nowicjusz

27 Sie 2008, 19:44

ja widzialem niedawno ranking na jakiejs stronie iinternetowej (jak znajde linka
to podesle) ze link4 wypada najtaniej sposrod wszystkich wiekszych
ubezpieczycieli (warta, pzu itd. Itp.) autor tego artykulu porownal oferte
samochodu u kazdego z nich, ubezpieczycieli bylo ok15. Skowron a mozesz podac
jakies konkrety odnosnie tego ubezpieczenia co sprawdzales, co to byl za
samochód, rok itp.
on_24
Początkujący

27 Sie 2008, 22:25

On_24, konkrety znajdują się na początku tematu w moim pierwszy poście, gdzie dokładnie opisałem samochód i warunki ubezpieczenia a tak dla przypomnienia był to Nissan Primera 1.8 z 1999r.
Pozdrawiam
skowron
Nowicjusz

28 Sie 2008, 21:34

dzieki, zapomnialem calkiem, ale jeszcze mam pytanie, napisales ze samochód jest we wspolwlasnosci bo ty masz zwyzki, a ta osoba na ktora samochód masz zarejestrowany jakie ma znizki?
on_24
Początkujący

29 Sie 2008, 09:57

Współwłaściciel ma pełną zniżkę na OC, czyli 60%, na AC ma tylko 10% ze względu na krótki stażu ubezpieczenia AC.
Pozdrawiam
skowron
Nowicjusz

29 Sie 2008, 18:27

acha no to spoko, a dlugo mial te AC? Może u kogoś innego dostal by wieksza znizke, czytalem kilka dni temu obszerny artykul nt ubezpieczycieli, podobno te oferty które są tanie od samego paczatku zrobione są tylko po to zeby zwabic klienta,( po czym okazauje się ze np. w AC nie ma odszkodowania na wypadek kradziezy) a umowa przedluzajaca jest dwa razy drozsza od konkurencji. Przy czym autor fajnie zwrocil uwage na to, ze u tych którzy z początku mogą wydawac się nie tak tani w dluzszym czasie okazuja się naprawdę tansi ze względu na staz.
on_24
Początkujący