Porównanie ofert kompletnego pakietu ubezpieczeniowego

01 Wrz 2008, 10:39

Raczej nie dostałby większej zniżki ponieważ AC miał niepełny rok. Z pewnością to co napisałeś zdarza się na rynku ubezpieczeń i nie należy ubezpieczać samochodu przez telefon i internet bez dogłębnego zapoznania się z warunkami ubezpieczenia. W taki właśnie sposób firma Link4 potraktowała mojego brata, inna gadka była przez telefon a co innego było na polisie, którą mu przysłali.
Pozdrawiam
skowron
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

01 Wrz 2008, 15:31

no fakt, tylko ze do takiej rozmowy przez telefon czy zamowienia przez neta można sie przygotowac i samemu wybrac sobie odpowiednia pore, a w momencie kiedy przychodzi do Ciebie agent, fakt umawiasz sie z nim wczesniej, ale wiadomo a to cos a to cos innego i nie za bardzo starczy czasu na przygotowanie sie. Mi ta opcja z telefonem i internetem bardziej odpowiada, bo przynajmniej sam w spokoju moge sie przygotowac, przeczyatc regulamin itp. No ale kazdy robi tak jak mu jest wygodniej, jesli masz zaufanego agenta to dobrze. Ja takiego nie mam, i szczegolnie po tym co wyczytalem o nich ostatnio wole juz nie miec z nimi nic wspolnego.
on_24
Początkujący

08 Wrz 2008, 08:20

Witam
Czy ktoś posiada ubezpieczenie OC+AC w LibertyDarect? Interesuje mnie
jak wam policzyli kwotę za AC.
Jak sie dowiedziałem nie dawno to ubezpieczyciel obejmuje nowych
klientów promocją która to przy obliczaniu kwoty za AC przenosi zniżki
z OC. Tak wiec jeśli ktoś ma np w PZU -60% na OC a 0% AC to w
LibertyDarect policzy mu AC z 60% zniżką.

Tylko że tej informacji o że rzekomej promocji nigdzie nie ma, o
promocji dowiecie sie podczas domagania sie odszkodowania z AC. Jeśli
ktoś zawyżył sobie wielkość zniżki za składkę OC to może sie zdziwić,
kwota za odszkodowanie zostanie odpowiednio przeliczona.

Tak więc czy LibertyDarect robi to zgodnie z prawem?
Zibiland
Nowicjusz

25 Wrz 2010, 22:06

Żeby porównać oferty ubezpieczeniowe można skorzystać z porównywarki ubezpieczeniowej. W kilka minut porównamy oferty kilku lub kilkunastu towarzystw, a ubezpieczenia i tak nie musimy kupować.
Anabea
Nowicjusz

Miejscowość: Zawodzie !!