Jestem nowym użytkownikiem , więc na wstępie chciałbym się przywitać. Mam Szczerą nadzieję ,że uda nam się wspólnie rozwiązać zagadkę którą sam sobie z ciekawości zadałem.
Chciałem dodać ten post w jak najlepszym miejscu ,aby zobaczyło go jak najwięcej użytkowników i pomyślałem ,że tu jest jego miejsce. Prawdopodobnie z tego postu powstanie prawdziwa burza mózgów (o ile znajdą się chętni do pomocy równie ciekawi rezultatu co ja). Również temat miał przyciągać uwagę więc jest jaki jest , aczkolwiek nie jest to clickbait
Ok, do rzeczy : Jestem od 5 lat posiadaczem Porsche Panamera 4s , jako ,że powoli nadchodzi czas sprzedaży i zamiany na coś nowego chciałbym zaspokoić swoją ciekawość i sprawdzić sam na sobie jak trudne jest faktyczne uruchomienie takiego auta bez kluczyków.
Fakt , brzmi ciekawie , aczkolwiek pod koniec tekstu dodam kilka zdjęć , żeby nie było podejrzeń o niedoszłego złodziejaszka lub częsty gęsty fake. Jednak to na koniec..
Tak więc o mechanice trochę wiem , jednak w tym przypadku mamy do czynienia z jeżdżącym komputerem który z pewnością nie podda się tak łatwo jak jakaś Honda (szybsza niż wygląda ) Nigdy nie odpalałem auta bez kluczyków , jednak w prostszych samochodach domyślam się , jak tego dokonać i myślę ,że byłbym w stanie to zrobić jednak w tym wypadku nie mam pojęcia od czego w ogóle by tu zacząć.
Sprawa wygląda tak : Samochód ma zamontowany oczywiście alarm, gps itd jednak chodzi mi jedynie o uruchomienie silnika nie o otwarcie samochodu. Tak wiec jedynym co mogłoby nam przeszkodzić to system antykradzieżowy który podobno odcina paliwo, przynajmniej tak mnie firma która montowała ten wynalazek zapewniała. Jednak jeśli auto jest normalnie otwierane takie coś nie powinno się raczej aktywować (tak mi się wydaje).
Oczywistym jest ,że nie wchodzi w grę jakieś łamanie stacyjki kluczem francuskim albo inne wariacje. Samochód ma być NIE USZKODZONY po uruchomieniu. Domyślam się ,że są na to sposoby , chociażby ze względu na fakt, że słyszałem o udanych próbach kradzieży tego modelu więc zapewne jest na to jakiś sposób.
Tworzywo osłaniające spodnia część kierownicy można bez problemu zdjąć , jednak raczej nie tędy droga , nie żyjemy w filmie akcji więc wątpię.
Mnie osobiście temat nurtuje i chciałbym znać odpowiedź, więc jeśli ktoś kto to przeczyta zna może kogoś kto mógłby wiedzieć byłbym wdzięczny za zapoznanie go z tematem.
Jak mówiłem dodaję te zdjęcia a w zasadzie zdjęcie bo co tu jeszcze dodać. Ja też bym nie uwierzył jakbym takie coś przeczytał:
Żeby nie było zdziwienia , jaka godzina taki ubiór nie chciało mi sie ubierać spodni
Wiec kończąc chciałbym podziękować każdemu kto podejmie temat
MORPHOZ - łączność i sztuczna inteligencja Na kierowcę i pasażerów Renault MORPHOZ czeka komfortowe i przestronne wnętrze LIVINGSPACE, przypominające prawdziwy salon. Siedząc wygodnie, każdy w swoim fotelu, kierowca i pasażerowie są dopieszczani przez sztuczną ...
Nowa Toyota Hilux GR Sport debiutuje w RPA Na rynek Republiki Południowej Afryki wchodzi limitowana edycja Hiluxa, firmowana przez Toyota Gazoo Racing, sportowe ramię Toyoty. Pick-up Hilux GR Sport otrzymuje trenowe wyposażenie i profesjonalne oklejenia Gazoo Racing, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.