Potrzebne auto do około 5-6tyś z klimą i nie małe.

06 Sty 2014, 23:05

Witam z przyczyn technicznych (wypadek) jestem zmuszony kupić jakies auto bo moje w202 juz nie nadaje się do niczego. Auto jakiego szukam musi mieć klime i miec te powiedzmy 90 koni wzwyż.
Interesują mnie większe samochody typu wlasnie w202.nubira,audi 80 czy cos takiego bo tymi małymi wypierdkami już się najezdziłem co polecacie ?

Reasumjąć

Kwota 5-6tyś (na samo auto licze sie z tym ,że na poczatku cos bede musiał porobić przy aucie)
Jestem spawaczem i pracuje jako lakiernik więc ruda i inne wgniotki mi nie straszne
Silnik z wmiare przyzwoitymi osiągami
Dodam ,że wszystkie możliwe naprawy będe robił sam bez problemu
Chętnie automat
Koniecznie klima.

Myslałem nad Alfa 156 JTD,Audi A6 C4,Audi A4,Chrysler/Dodge Neon (dobrze wypasione są za psie pieniądze)

Paliwo to najlepiej diesel albo benzyna ale gazem oczywiscie nie pogardze.

Co myslicie o moich typach ? Najbardziej był bym za A4 1.8 lub TDI)do 6tyś cos bym juz znalazł do tego porobił cos tam pogrzebał tak zeby z 2tyś jeszcze w auto wsadzic i wiedziec co mam i co jest porobione.
vrs2010
Początkujący

Prawo jazdy: 18 11 1992
Auto: Scorpio mk3 2.0 DOHC MSB
Silnik: 2.0 DOHC
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

06 Sty 2014, 23:08

A4 za 6 tysięcy? Ok, ale drugie 6 dołożysz.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Sty 2014, 23:18

Alfe odpuść bo to skarbonka,A4 nie ten budżet.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Sty 2014, 23:20

No nie rozsmieszaj mnie ,że takie A4 np z 96r (18 letnie auto klasy sredniej) będzie kosztowało 12tyś no prosze cię. Do tych 6tyś to spokojnie jeszcze jest w czym wybrać (gorzej znalezc z klimą cos w tym poczatkowym roczniku) do tego wkladając w to auto jeszcze 2tyś robiąc wszystkie naprawy samemu to napewno bym cos wymodził. Miałem nie jeden samochód w nie duże pieniądze. Z TDI to juz moze większy problem ale jakas benzynke raczej nie.
vrs2010
Początkujący

06 Sty 2014, 23:22

Tak? A oglądałeś już jakieś czy tylko wypatrzyłeś na allegro? Raczej nie więc jedz obejrzyj sobie pare egzemplarzy i daj znać czy kupiłeś.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

06 Sty 2014, 23:29

Panowie spokojnie i nie przesadzajmy. Jesli chodzi o taką A4 z pierwszych roczników można spokojnie i za 5tyś (mimo ,że autor ma 6tyś) znalezc w jako takim stanie. Sam nie tak dawno sprzedałem za 5500 silnik 1.8 elektryczne szyby i nie liczac wgniotek,progów ktorych nie było i pękniętej sprężyny to nic więcej nie było z nią nie tak.
Jeszcze jak facet pisze ,że się zna na naprawach i faktycznie poswięci troche czasu poczyta,posprawdza,pomierzy itd. mając do tego jeszcze 2tyś (o ile dobrze zrozumialem) na jakieś częsci to spokojnie można zrobic z tego jeżdzące auto. A co do waszej opini to po częsci się zgadzam do 5-6tyś nie kupi się w pelni sprawnej a4 w dobrym stanie ,ale wkladając w nią troche czasu,serca i jakiejś tam kwoty nawet te 2tyś odbiedy wystarczy na zrobienie sprawnego auto (,ale w jakimś super stanie to to nie będzie raczej padło ,ale technicznie sprawne). Wezmy pod uwage ,że od premiery Audi mineło juz 20lat. No i jeszcze jedno TDI w te pieniądze to bym raczej odrzucił nawet z tą kasą w rezerwie na częsci.

Alfa hmm co by tu napisać silniki JTD bardzo dobre jednostki ,ale auto jako buda nie jest wolne od wad miedzy innymi elektryka,zawieszenie (juz nie tak drogie jak kiedys) i jeszcze masa innych. Jesli chciał byś auto praktycznie w idealnym stanie to najlepiej te 6tyś wydać na 80 B4 wpierdzielić w nie te 2tyś i masz autko miód malinka.
Jest: Audi 200 2.2T , Audi V8 4.2+LPG PRINS
jurek600
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2000
Auto: Audi 200
Silnik: 2.2 Turbo 10v
Rok produkcji: 1989
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Zimowe przygotowania do jazdy samochodem
    Nawet niewielka warstwa śniegu na przedniej szybie ogranicza widoczność, a zalegający na dachu auta śnieg może doprowadzić do niebezpiecznej sytuacji na drodze, gdy pokrywa z lodu i śniegu zsunie się nagle na przednią szybę ...

06 Sty 2014, 23:34

kon146 sory za OT ,ale tak z czystej ciekawosci w jakims temacie wkleiłeś komuś link do tego mondeo [link do Otomoto wygasł] czy te mk2 wszystkie miały takie dziwne nadkola przednie jak te w linku ? Czy to jakaś listwa jest ?
jurek600
Początkujący

07 Sty 2014, 07:10

Śmiac mi sie chce jak czytam wypociny niektórych,Audi A4 za 6000zł? Dobre :lol: jakoś szukając auta dla siebie w zeszłym roku nie znalazłem nic ciekawego nawet za 8000zł no ale znafcy wiedzą że bez oglądania można takie kupić bo na allego widział :lol: żenada...
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

07 Sty 2014, 10:13

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Samochód duży, wygodny, tani, mimo lat elegancki i ekonomiczny.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

07 Sty 2014, 14:35

ja napisalem ,ze raczej to bedzie padło ,ale technicznie moze byc sprawne.Jedni chcą auta w bardzo dobrym stanie wręcz idealnym (tak jak ja) ,a inni zeby tylko sie kulało i jakoś wyglądało.
jurek600
Początkujący

07 Sty 2014, 15:07

W sumie racja,jednak Audi A4 w tym budżecie bedzie mocno zajechane- piszesz,ze ruda Ci nie straszna,te modele akurat nie są korozyjne,ale stan techniczny pozostawia wiele do życzenia w przypadkach jakie znam. Pozostałe jakie wymieniłeś to typowe "psujaki".
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

07 Sty 2014, 15:10

Mi nie chodziło o auto w perfekcyjnym stanie ,ale jak za te kwote moge miec 80 B4 a A4 to wybrał bym A4 nawet w duzo gorszym stanie i stopniowo doprowadzać to do ładu.
vrs2010
Początkujący