REKLAMA
Witam wszystkich. Jeśli coś zrobiłam źle to bardzo przepraszam, jestem tu nowa i w dodatku płeć żeńska , także proszę o wyrozumiałość ;p
Prawo jazdy jest w moim posiadaniu od ponad roku. Pierwszym autem jest Seat Ibiza 1.4 w benzynie 1998 rok. Samochód został zakupiony w niskiej cenie do tzw.nauki i stawiania pierwszych kroków , żeby nie było zbytniego płaczu i kosztów przy drobnych pomyłkach świeżego kierowcy
Minął już rok i chciałabym kupić coś innego. Będąc kierowcą innych samochodów, zaczęło drażnić mnie duszące się 60 koni .. Budżet na nowy samochód to około +/-15 tysięcy. Zależy mi, aby nie był to samochód prawie 20-letni jak moja ibizka , na pewno też nic co w kombi . Ponoć zdarzają się mało awaryjne samochody i silniki , oczywiście ja jestem w tej kwestii kompletnie zielona. Kolejnym wymogiem jest 100km+ , nie jestem przekonana do fordów, fiatów , nie wiem dlaczego , może babskie widzi mi sie (może uda wam się to zmienić ) . Oglądając oferty na olx,otomoto etc. Natknęłam się na Chevroleta Aveo , niby dobre choć wyczytałam że demonem prędkości ani przyśpieszania nie jest . Autko będzie robić rocznie 20-40tys km.
Byłabym wdzięczna za pomoc w wyborze marki ,modelu ,silnika ?
Z góry dziękuję .