Patrz powiem ci jak najlpeiej sprawdzic czy sprzeglo jest sprawne. podlozyc cos pod kloa nie wiem cos zeby samochod jak ruszysz nie mogl pojechac. Wrzucic drugi bieg i bez gazu puscic pedal sprzegla jezlei samochod zgasnie to sprzeglo jest dobre i sie nie slizga jak nie to sprzeglo do wymiany. Pozdro
Skoro sprzęgło się ślizga to przedewszystkim nikt nie dodał,że łapie też wyżej na pedale sprzęgła- czyli jeśli puszczasz pedał sprzęgła i czujesz,że łapie ono na samej górze tzn. że nie masz już prawie tarczy. Właśnie też mam wyjętą skrzynie i czekam na komplet sprzęgła. Spróbuj dla pewności ODKRĘCIĆ sróbke od naciągania linki sprzęgła o 3 lub 4 obroty (poluźnić ją) powinno pomóc na jakiś czas.
Tak ale ja wlasnie mam w swoim escorcie tak ze bierze sprzeglo na samej gorze i wiem ze to juz jest koniec tarczy ale sprzeglo sie nie slizga i narazie nie wymieniam bo samochod kupilem tanszym kosztem i nie chce w niego wkladac jak bede mial lespszy to tak. Ale sprzeglo sie nie slizga i dlatego nie wymieniam jeszcze i u mnie np sprzeglo nie ma regulacji samo sie reguluje.
dla osob z podobnym problemem polecam zaciagnac reczny(o ile dziala:)wrzucic bieg,puscic sprzeglo z dodaniem gazu i sprawdzic czy samochod odczowalnie ciagnie czy nie jezeli nie to znaczy ze sprzeglo jest do wymiany.pzdr.
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Silniki VEA z przełomową technologią wtrysku paliwa: Volvo VEA (Volvo Engine Architecture) to nowa rodzina silników czterocylindrowych, która pojawi się w ofercie Volvo pod koniec 2013 roku. Obejmie ona zarówno jednostki benzynowe, jak i Diesle. W jednostkach ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.