Problem z automatycznym zamykaniem się drzwi VW POLO IV 2009r.

22 Maj 2019, 20:15

Witam. W aucie posiadam automatyczny system zamykania drzwi, gdy się ich nie otworzy, zamykają się po 30s. To działa i jest okej. Problem w tym, że otwierając drzwi kierowcy po 30s dalej samochód się zamyka. Problem nie występuje otwierając pozostałe drzwi, tam jak się otworzy to po prostu drzwi które są otwartę się nie blokują, tylko drzwi od kierowcy mają ten problem. Zdejmowałem już tapicerkę z drzwi, wszystko wygląda na dobrze podpięte. Jak coś takiego mieliście do piszcie, może da się coś podziałać, jak nie to elektryk :D

Edit 1: Po przekręceniu kluczyka na tablicy widać że jakieś drzwi są otwarte, oprócz tych od strony kierowcy.
robertatsu
Nowicjusz

24 Maj 2019, 14:33

robertatsu napisał(a):Edit 1: Po przekręceniu kluczyka na tablicy widać że jakieś drzwi są otwarte, oprócz tych od strony kierowcy.
No powinny być te od kierowcy bo skoro one nie rozłączają problemu z zamykaniem auta po 30 sek. Sprawdź stycznik który odpowiedzialny jest za wykrywanie czy drzwi są otwarte czy też zamknięte.

Jak otwierasz drzwi od kierowcy to światło podświetlenie wnętrza zapala się?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

28 Sie 2019, 22:06

Problemem był zamek w drzwiach kierowcy ktory źle łączył całą elektronikę, zamiennik za 100 zamówiłem i wymieniłem, wszystko elegancko teraz
robertatsu
Nowicjusz