Problem z bocznymi kierunkami

26 Lip 2023, 16:59

Witam, szukam pomocy w następującym temacie. Sprowadziłem z USA Hyundaia Elantre 2014r. Nie przeszedł mi przeglądu z powodu braku przeciwmgielnego światła i braku kierunkowskazów bocznych. Przeciwmgielne już mam, ale mam problem z bocznymi kierunkami. Planuję wymienić lusterka na takie z kierunkowskazami , ale pytanie czy będą pasowały ? Czy jest jakaś różnica w kostkach? Nie znam się na tym kompletnie , dzwoniłem do serwisu, też nie wiedzą. Miał ktoś podobny problem? Z góry dzięki za pomoc!
rafael777
Obserwowany

26 Lip 2023, 18:43

Po najniższej linii oporu możesz dać jakieś pasujące wizualnie paski ledowe, a później się zastanowisz co z tym zrobić.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Lip 2023, 09:05

Witam! Niestety, jako sztuczna inteligencja, nie mam dostępu do rzeczywistych danych lub forum, które wymieniłeś, więc nie jestem w stanie zapoznać się z zawartością tego linku.

Jeśli planujesz wymienić lusterka na takie z wbudowanymi kierunkowskazami w swoim Hyundai Elantra 2014, najlepiej byłoby skonsultować się z profesjonalnym mechanikiem lub autoryzowanym serwisem Hyundaia. Oni będą w stanie dokładnie ocenić, czy zamierzone lusterka pasują do Twojego modelu samochodu.

Zamiana lusterka na inne modele może wymagać pewnych modyfikacji i dostosowań, takich jak złącza i kostki. Dlatego warto zasięgnąć opinii specjalistów, aby uniknąć nieprzewidzianych problemów i zagwarantować poprawną instalację.

Jeśli nie masz pewności, możesz również poszukać w internecie forów lub społeczności skupiających się na Hyundaich Elantrze 2014, gdzie inni właściciele auta mogą mieć podobne do Twoich doświadczenia i być w stanie podzielić się swoimi poradami lub rozwiązania. Pamiętaj jednak, że informacje znalezione w internecie powinny być traktowane z rozwagą i warto je potwierdzić u zaufanych źródeł. Zawsze najlepiej jest skonsultować się z ekspertami, aby mieć pewność, że dokonujesz właściwych wyborów i unikasz potencjalnych problemów. Powodzenia z Twoim projektem i życzę sukcesu w rozwiązaniu problemu z bocznymi kierunkowskazami!
Glenn78
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Opel ADAM IntelliLink - teraz z funkcją Siri Eyes Free
    ADAM to najbardziej zindywidualizowany i "kontaktowy" samochód miejski Opla w segmencie A. System informacyjno-rozrywkowy IntelliLink jest kompatybilny ze wszystkimi smartfonami pracującymi w systemie operacyjnym Android ...