Problem z Cordobą- gaśnie na gazie.

06 Mar 2010, 14:16

Witam
Mam Seata Cordobe(1997) 2,0 Gti z instalacją gazową II generacji Lovatec.
Od jakiegos czasu mam problem. Na benzynie jest ok. Problem pojawia się gdy chce sie zatrzymać na gazie przy obrotach ponizej 1800 wtedy zawsze gasnie, gdy mam około 2000 i wyzej nie ma tego problemu. Wymieniłem świece i byłem na czyszczeniu i regulacji instalacji gazowej, lecz nic nie pomogło.
Co moze byc tego przyczyna ??
ozi221
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

07 Mar 2010, 19:25

Po mojemu należy poprawić regulację.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

07 Mar 2010, 20:11

Właśnie problem w tym, ze juz regulowany był u dwóch mechanikow i zadnych rezultatów. Myślałem, ze moze łapie powietrze ale wykrecilem rure i dalej to samo.
ozi221
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

08 Mar 2010, 23:22

Z przykrością muszę stwierdzić, że dwóch nie umiało wyregulować lub znaleźć usterki i musisz jechać do trzeciego. Powodów do takiego zachowania może być kilka i bez użądzeń diagnostycznych raczej nie uda ci się dojść z tematem do ładu.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

System zdalnego parkowania na parkingach wielopoziomowych
    Audi otrzymuje w USA dwie nagrody za system zdalnego parkowania. Rozwiązania techniczne, które Audi stworzyło z myślą o tzw. zdalnym, bez ingerencji kierowcy parkowaniu, znalazły duże uznanie także u amerykańskich ...
    NASCAR Camry w 4 odsłonach
    Atrakcją na targach SEMA 2017 stoiska Toyoty były wyścigowe Camry, które zaprezentowali topowi kierowcy NASCAR – Martin Truex Jr., Kyle Busch, Denny Hamlin i Daniel Suarez. Martin Truex oraz Kyle Busch startują ...