Problem z dokumentami i sprzedażą

17 Wrz 2012, 17:48

Witam, jestem nowy i nie wiedziałem gdzie dać mój post.
sprawa wygląda nastepujaco. kupilem samochod bmw jakies 3-4 miesiace temu, nie przerejestrowalem, a jedynie oplacilem podatek. wyjechalem autem z kraju do wielkiej brytanii.
ubezpieczenie automatycznie przeszlo na mnie. na chwile obecną mam okazje sprzedac auto w calosci brytyjczykowi. albo rozebrac na czesci i rame z papierami zezlomowac tu na miejscu.
zalezy mi na sprzedazy raczej w calosci ale jak sprawa wyglada z wydzialem komunikacyjnym w polsce ? co musze nastepujaco zrobic ?
a co w momencie zlomowania, bez problemu przyjmą polskie auto z polskimi dokumentami ? ubezpieczenie przeglad, umowa kupna sprzedazy jest. jedynie samochod nie jest w polsce przerejestrowany na mnie.
prosze o szybką pomoc osob ktore mają cos sensownego do powiedzienia. jezeli zly dzial, prosze przeniesc. dzieki

samochod zostanie sprzedany do brytyjczyka, a on zalatwi dokument potwierdzający zezlomowanie auta. czy jakies inne dokumenty oprocz dokumentu potwierdzającego zlomowanie mam sobie zatrzymac ? co mam przedstawic w polsce ? gdzie ? ze te auto nie istnieje. co z ubezpieczalnią ? czy trzeba taki dokument przetlumaczac ?
prosze o podpowiedzi co z tym fantem zrobic.
rysiek91
Obserwowany

Auto: bmw e36
Silnik: 2.0i 150KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991